Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tragedie la Messina: Muncitor român, electrocutat în seră, lasă familia în râuri de lacrimi
WhatsApp
O veste cutremurătoare a zguduit comunitatea din Messina, Italia, după ce Mihai Rediu, un muncitor român de 40 de ani, și-a pierdut viața într-un tragic accident la locul de muncă. 
Tragedie la Messina: Muncitor român, electrocutat în seră, lasă familia în râuri de lacrimi

Mihai Rediu, cunoscut sub numele de Michele în comunitatea sa adoptivă, a fost găsit electrocutat într-o seră din Terme Vigliatore, lăsând în urmă soția sa și cei trei copii, conform presei italiene.

Jurnaliștii de la Republica dedică un spațiu periodic deceselor la locul de muncă, punând în lumină nu doar cifrele statistice, ci și viețile individuale pierdute în astfel de tragedii. În Italia, trei muncitori nu se întorc acasă în fiecare zi, iar acest proiect, intitulat "Morire di lavoro" (Murind la locul de muncă), își propune să sensibilizeze opinia publică și autoritățile cu privire la această problemă gravă.

 

Românul locuia de aproximativ 20 de ani în Italia

 

Mihai Rediu, originar din Mazzarrà Sant'Andrea, a ajuns în Italia acum aproape douăzeci de ani, în căutarea unui trai mai bun pentru familia sa. Acolo, și-a găsit adăpost alături de soția sa, Alina, și cei trei copii ai lor, Eduard, Annalisa și Alexandru. Viața sa a fost curmată subit în timp ce lucra la instalația electrică a unei sere din Terme Vigliatore, unde a fost electrocutat fatal.

Pasiunea lui Rediu pentru munca sa și pentru familia sa era evidentă în fiecare aspect al vieții sale. Clipurile postate pe rețelele sociale dezvăluie un om dedicat muncii sale și alături de cei dragi. În ciuda muncii grele, el a găsit momente de bucurie și fericire alături de familia sa, demonstrând o integrare exemplară în comunitatea locală.

Prietenii și cunoscuții îl plâng pe Rediu, remarcându-i devotamentul și determinarea în muncă.

"R.i.p. mare muncitor", a scris Maria Angela, reflectând sentimentele tuturor celor care l-au cunoscut. Această tragedie aduce în prim-plan durerea și pierderea unei vieți prea devreme întrerupte, subliniind necesitatea unor măsuri mai riguroase pentru siguranța la locul de muncă și sprijinul acordat familiilor afectate de astfel de tragedii.

 

--------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel