Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tragedie în Italia: Un Carabinier a uitat sa își lase fiica la creșă. Fetița, de nici un an de zile, găsită moartă de mamă în mașină
WhatsApp
Fetiță moartă în mașină, uitată de tatăl ei timp de 7 ore. Tatăl fetiței, un ofițer de carabinieri, este anchetat pentru abandon de copil. Ipoteza: „suferind de sindromul copilului uitat“, era sigur că a dus-o la creșă și a plecat la serviciu. Alertat de mama fetiței, un coleg a spart geamurile, dar era târziu, fetița nu a mai putut fi salvată. 

Un strigăt disperat răzbate în după-amiaza liniștită de la Cecchignola. Acela al mamei micuței Stella, în vârstă de doar 11 luni, care a murit închisă în Mégane-ul roșu pe care tatăl ei, Sandro, îl parcase cu șapte ore mai devreme în fața grădiniței unde trebuia să o lase. Ca în fiecare zi. Într-o rutină zilnică care s-a transformat într-o tragedie fără sfârșit pentru el, Sandro La Tona, 45 de ani, un carabinier angajat la Direcția Generală a Personalului Militar din citadela Forțelor Armate, la periferia de sud a Romei.

O tragedie fără seamăn pentru el și pentru soția sa, cu care a stat închis ore întregi - în lacrimi, cu pumnii strânși și privirea pierdută într-o ambulanță 118 parcată în fața acelui Renault și în care un psiholog a încercat să înfrunte cu ei insuportabilul: moartea copilului lor, uitat în scaunul pentru copii din spatele mașinii, parcată în soare.

Ce este „Sindromul copilului uitat“

 

Acesta este cel de-al zecelea caz în Italia, cel puțin din 1998, de "sindromul copilului uitat", în care, potrivit specialiștilor, un lapsus de memorie îl face pe părinte să creadă că a făcut ceva - cum ar fi să lase copilul la grădiniță - când de fapt nu a făcut-o. Începând din februarie 2020, 'decretul privind scaunele auto' - promovat de actualul prim-ministru Giorgia Meloni - face obligatorie instalarea unui dispozitiv de alarmă în vehicule pentru a împiedica lăsarea copiilor sub patru ani în mașină (articolul 172 din Codul rutier): un sistem în scaun, în mașină sau independent de ambele. 

Investigațiile vor trebui să clarifice dacă un astfel de dispozitiv era activ pe Mégane, dar între timp, parchetul l-a anchetat pe carabinier, care mai are doi copii dintr-o relație anterioară, pentru abandon de copii, în așteptarea rezultatelor examenelor autopsiei care vor trebui să clarifice cauzele morții: căldură, lipsă de aer sau alte motive. Ca o chestiune de practică, armata i-a retras pistolul bărbatului.

Mama fetiței a leșinat când și-a văzut fiica în mașină

 

Ce a făcut bărbatul de 45 de ani când a coborât din mașină rămâne de clarificat, inclusiv prin intermediul camerelor de supraveghere din zonă: dacă a mers direct la serviciu sau dacă avea ceva în mână pentru a livra la birou, gândindu-se că se va întoarce să ia copilul, dar uitând să o facă, sau dacă a vorbit cu soția sa la telefon în cursul dimineții.

 Alarma a fost dată de un trecător care a observat copilul fără viață la ora 14.40 și a sunat la 112. "Fugiți, nu mai respiră. Au uitat-o în mașină și geamurile sunt închise", i-a explicat ea operatorului, care a trimis imediat ambulanțele și pompierii. Câteva momente mai târziu, mama Stelei a ieșit în grabă din grădinița 'Luinetti', unde educatoarele tocmai îi spuseseră că nu au văzut-o efectiv pe copilă.

O privire aruncată la mașina soțului ei a fost suficientă pentru ca ea să înțeleagă. Apoi a țipat, aruncându-se împotriva geamurilor cu intenția de a le sparge și de a o elibera pe fetiță, dar i s-a făcut rău. Un carabinier care nu era de serviciu s-a repezit cu alte persoane și a spart geamul, încercând să resusciteze copilul. La fel au făcut și doi medici de la Ares 118, la scurt timp după aceea, în fața unei mici mulțimi uimite. Totul în zadar: Stella murise de câteva ore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel