Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tragedie în Italia: Cadavrul unui român, găsit carbonizat în cotețul de iepuri în care locuia
WhatsApp
Descoperire macabră în Codogno, o comună din provincia Lodi, Italia. Un român a ars de viu în baraca de lemn în care locuia și care fusese folosită recent drept coteț pentru iepuri. Autoritățile încă încearcă să-l identifice.  

Cadavrul carbonizat al bărbatului găsit, sâmbătă, într-o baracă din via Manzoni din Codogno, a rămas neidentificat. Deși oamenii legii știu că victima este un bărbat de aproximativ 60 de ani de origine română care locuia de ceva vreme în zonă împreună cu un alt bărbat fără adăpost, momentan nu știu identitatea exactă a acestuia.

Un judecător a dispus transferul cadavrului la Institutul de Medicină Legală, după ce polițiștii legiști sosiți la fața locului, împreună cu ofițerii din Codogno, au efectuat toate verificările necesare. Va fi efectuată o autopsie pentru a se clarifica cauzele morții bărbatului.

Românul se adăpostise în cotețul pentru iepuri

 

Polițiștii legiști sosiți la locul tragediei nu au putut identifica victima, astfel încât bărbatul să aibă o înmormântare demnă. Trupul neînsuflețit a fost găsit la pământ, iar momentan nu se știe dacă bărbatul a murit din cauza flăcărilor, a intoxicației cu fum sau din altă cauză. Se pare că victima a încercat să se încălzească, iar eșecul de a fugi la izbucnirea incendiului sugerează că, cel puțin inițial, victima nu a observat flăcările.

Românul se adăpostise în coliba de lemn de aproximativ 20 de metri pătrați, care a fost până recent folosită ca adăpost pentru iepuri. Nu se știe dacă în interior mai erau și alți oameni fără adăpost în momentul în care a izbucnit incendiul. 

Zona este situată în mijlocul unui câmp, în zona cimitirului Codogno și nu departe de biserica Caravaggio. În zonă există o fâșie de teren de aproximativ 200 de metri în care se află mai multe astfel de colibe de lemn.

Polițiștii cunoșteau deja zona, primind nenumărate rapoarte în ceea ce privește prezența oamenilor străzii. Astfel, ofițerii îi interoghează pe cei mai vechi dintre aceștia în speranța aflării unui nume.

Flăcări de 7 metri înălțime

 

Incendiul izbucnit sâmbătă seară a fost deosebit de puternic. Potrivit pompierilor, flăcările au avut aproximativ 7 metri înălțime și a distrus coliba în totalitate.

După ce au fost stinse flăcările, autoritățile au început ancheta. Astfel, pompierii au găsit un acordeon, o cutie cu alcool cu ​​care probabil fusese folosit de victimă pentru a aprinde focul pentru a se încălzi.

"Le mulțumesc celor care au intervenit cu promptitudine. Am aflat despre descoperirea cadavrului și acestea sunt lucruri care nu sunt niciodată plăcute. Acum trebuie să înțelegem ce s-a întâmplat. Procurorul și poliția lucrează la acest caz. La finalul anchetei, dacă familia nu se prezintă sau nu există nicio identificare, ne vom ocupa de înmormântarea victimei din fondul pentru înmormântarea săracilor", a spus primarul Francesco Passerini, potrivit publicației Il Giorno.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel