Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Trafic ilegal de motorină, depistat în Vama Albița. Amendă uriașă, pentru șoferul microbuzului
WhatsApp
Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit la controlul de frontieră, ascunsă într-un microbuz, cantitatea de 100 litri de motorină pe care un bărbat cu cetăţenie română şi R. Moldova încerca s-o introducă ilegal în ţară.
Trafic ilegal de motorină, depistat în Vama Albița. Amendă uriașă, pentru șoferul microbuzului. Sursa foto: Politia de frontiera

În ziua de 18 noiembrie, în jurul orei 11.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, un bărbat cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 25 de ani, care conducea un microbuz înmatriculat în R. Moldova.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit, ascunsă şi nedeclarată, în interiorul microbuzului, într-un loc închis, cantitatea de 100 litri de lichid inflamabil, uşor gălbui, cu miros perceptibil, aromatic, specific de motorină.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii bunurilor accizabile în valoare totală de 850 de lei şi sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

Citește și:

 

Microbuz, verificat la intrarea în România. Polițiștii au găsit zeci de sticle de alcool, ascunse printre bagaje

 

Poliţişti de frontieră din cadrul Puntului de Trecere a Frontierei Oancea au descoperit, în cooperare cu autorităţile vamale, cantitatea totală de 242 litri de alcool de diferite mărci ce urma să ajungă pe piaţa neagră din România.

În data de 18 noiembrie a.c., în jurul orei 17.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea /I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară,  un bărbat cu cetăţenie română şi R.Moldova, în vârstă de 19 de ani, care conducea un ansamblu rutier format din microbuz şi remorcă, ambele înmatriculate în R. Moldova.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanei, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit, ascunsă şi nedeclarată, în scopul sustragerii de la controlul vamal, în bagajele personale ale tânărului, cantitatea totală de 92 litri de băuturi alcoolice (cognac şi vin spumant) şi 150 litri de lichid incolor, presupus a fi alcool, ce urma să fie distribuit pe piaţa neagră din România.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii bunurilor, în valoare de 2.060 de lei şi sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 5.000 de lei. Întreaga cantitate de lichid incolor, presupus a fi alcool, urmează a fi expertizată de autoritatea vamală în vederea stabilirii cu exectitate a conţinutului şi valorii acestuia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel