Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tot mai mulți români întorși din străinătate se înscriu în armată ca rezerviști voluntari: „Dacă va fi cazul voi pune mâna pe armă”
WhatsApp
Ingineri, asistenți medicali sau agenți de vânzări, unii întorși din străinătate, tot mai mulți români se înscriu în armată, ca rezerviști voluntari.
Tot mai mulți români întorși din străinătate se înscriu în armată ca rezerviști voluntari: „Dacă va fi cazul voi pune mâna pe armă”

Fac instrucție, iar la nevoie, sunt chemați la arme. Pentru asta, armata îi plătește chiar dacă între timp, profesează meseriile pentru care s-au pregătit înainte de înrolare.

Doar într-o unitate sunt aproape 50 de civili, bărbați şi femei, care au dat confortul vieții de acasă pe disciplina cazonă. Ei sunt viitorii rezerviști voluntari. De mai bine o lună, se instruiesc într-o Brigadă a Forțelor Terestre de la Focșani, informează Știrile PRO TV. Printre ei este și Constantin Drăghici, asistent medical la Ambulanța-Brașov.

Constatin Drăghici spune că a vrut să experimenteze viaţa militară şi se declară gata să apere țara.

Crina Bordeiuș a trăit 17 ani în Italia, iar acum a ales infanteria și instrucţia de front: „Dacă va fi cazul voi pune mâna pe armă”.

 

Rezerviștii voluntari încheie cu Armata un contract pe patru ani

 

După șase săptămâni de instruire, rezerviștii voluntari încheie cu Armata un contract pe patru ani. Și primesc o primă de instalare. Un soldat gradat ajunge să primească în mână 1600 de lei, iar un ofițer rezervist aproape 3000 de lei. Depinde de funcția pe care o va avea și la ce armă va activa. Unii vor fi la comunicații, alții la Geniu şi vor fi pregătiți să demineze sau să mineze ținte inamice.

Nu sunt permise decât minele antitanc. Cele antipersonal sunt interzise. Stagiile de instruire presupun și mânuirea pistolului mitralieră, arma de bază a militarului român.

Anul acesta, Ministerul Apărării Naționale a scos la concurs pentru cei apți medical şi psihologic aproape 900 de locuri de rezerviști voluntari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel