Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Toate jucătoarele românce de tenis au REFUZAT sa joace la Jocurile Olimpice. Situație incredibilă
Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) a decis joi în ședința Comitetului Executiv analizarea situației create în urma retragerii jucătoarelor de tenis din Echipa Olimpică „Team Romania”.
Simona Halep turneu Stuttgart

Potrivit unui comunicat al COSR, Federația Română de Tenis a informat instituția, în 20 iunie, că Simona Halep, Sorana Cîrstea, Patricia Țig, Irina Begu sunt accidentate și este necesară retragerea lor din Echipa Olimpică pentru JO Tokyo 2020. Ulterior, Ana Bogdan a devenit eligibilă pentru competiția olimpică, dar a renunțat la participare.

„Din motive justificate, ținând cont de prejudiciul de imagine și cel financiar, Comisia Tehnică Olimpică pentru Sportul de Performanță, Comisia Medicală și Comisia de Etică vor analiza cazul creat și vor înainta concluziile Comitetului Executiv”, a transmis COSR.

Reprezentanții Comitetului Olimpic susțin că au sprijinit și finanțat în acest ciclu olimpic Federația Română de Tenis pentru pregătirea componenților Lotului Olimpic.

Doar echipele de dublu mai pot juca

 

G Ad:

„Participarea sportivilor români în competiția olimpică de tenis mai este posibilă după validarea locurilor cotă. Astfel, dublul feminin Monica Niculescu - Raluca Olaru este eligibil pentru a participa la Jocuri iar Horia Tecău și Florin Mergea așteaptă un wild-card din partea Federației Internaționale. Data limită de acordare, 5 iulie 2021”, se mai arată în comunicat.

Și ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, și-a arătat joi, printr-o postare pe Facebook, dezamăgirea referitoare la faptul că toate jucătoarele române de tenis care au dreptul de a participa la Jocurile Olimpice s-au retras din competiție.

„Această decizie transmite un mesaj toxic pentru tot sportul. Olimpismul este mai presus de orice, iar principiile sale onorează bucuria aflată în efort și valoarea educativă a bunului exemplu. La Jocurile Olimpice participa staruri ale sporturilor care câștigă milioane de euro și care respectă aceste principii. De aceea, este de neînțeles pentru mine decizia sportivelor noastre.”, a scris acesta pe pagina sa de socializare, relatează Mediafax.

[citeste si]

Sport Vezi toate articolele
Crossuri parteneri
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCNews.ro
1 dec 2021, 19:41
DCMedical.ro
1 dec 2021, 22:09
DCBusiness.ro
1 dec 2021, 21:25
DefenseRomania.ro
30 noi 2021, 16:05
DCBusiness.ro
1 dec 2021, 21:25
DefenseRomania.ro
30 noi 2021, 16:05
DCNews.ro
1 dec 2021, 19:41
DCMedical.ro
1 dec 2021, 22:09
Spectacola.ro
1 dec 2021, 17:19
Spectacola.ro
1 dec 2021, 17:19