Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
TEROARE pentru un muncitor ROMÂN, în OLANDA: Lovit cu PICIOARELE în CAP de fiul șefului: „Faci glume cu mine?!“. Bătăușul, închis
WhatsApp
Managerul unei agenții de ocupare a forței de muncă care a bătut cu brutalitate un muncitor român, fiind filmat, a ajuns la închisoare. Evenimentele s-au petrecut la începutul lunii, la un abator olandez al companiei Vion.

În imaginile video se observă cm un muncitor român este lovit cu picioarele și bătut cu brutalitate de manager. Acesta este așezat pe un scaun în timp ce șeful său îl lovește și urlă la el: „Îți bați joc de mine?!“. Dacă victima se eschivează pentru a evita loviturile, este lovit cu și mai multă sălbăticie, cu picioarele în cap.

Tot pe filmare se aude și o altă voce, care pare a vorbi în română: „Lăsa-l, bă, lasă-l!“

Abuzatorul este unul dintre fiii lui Askin Reyhan, proprietarul agenției pentru ocuparea forței de muncă cu același nume, care activează în principal în sectorul cărnii. Askin Reyhan a văzut videoclipul luni și și-a concediat fiul pe loc. Mai mult, gigantul abator Vion, unde se pare că lucra românul, a întrerupt imediat colaborarea cu Reyhan.

Atacul asupra românului s-a petrecut într-un birou al agenției de ocupare a forței de muncă din stațiunea De Molenheide din Schijndel. Motivul abuzului nu este pe deplin clar. Potrivit agenției de ocupare a forței de muncă, românul ar fi hărțuit o femeie cu o seară înainte, după ce s-ar fi îmbătat. Victima însă a afirmat ulterior că nu a vrut să lucreze în acea dimineață și, prin urmare, a fost lovita.

Alți doi români, bătuți și dați afară din locuință



Însă nu este niciun secret pentru nimeni că există abuzuri în abatoare. „Migranții muncitori români au vorbit despre amenințarea constantă a concedierii, condițiile uneori îngrozitoare de locuință, legătura dintre colegi și amenințările agenției de ocupare a forței de muncă. De teamă, lucrătorii migranți abia îndrăznesc să vorbească despre acest lucru, iar autoritățile au cele mai mari dificultăți în a lua măsuri împotriva abuzurilor“, afirmă publicația AD.nl.

Angajații agenției de ocupare a forței de muncă din Gelderland au mai vorbit despre amenințări fizice și cu alte ocazii. În aprilie 2018, inspecția muncii a primit o plângere în legătură cu doi români din Goch, Germania, care au fost vizitați de patru bărbați după un dezacord cu agenția pentru ocuparea forței de muncă. Cei doi români au fost agresați și dați afară din locuință. Poliția locală a confirmat că acest lucru a fost raportat.

„Nu-mi pot imagina că un olandez care este bătut de șeful său va continua să lucreze pentru acea companie", afirmă sindicatul FNV, care se ocupă de munca în acest sector.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel