Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
'Tăticule, ajută-mă, am fost arestat': noua înșelătorie telefonică a falșilor polițiști
WhatsApp
Poliția din Bolzano avertizează asupra celei mai recente metode de escrocherie care vizează în special persoanele în vârstă: escrocul, care se pretinde șeful unui birou de poliție, îl sună pe cetățeanul neștiutor pentru a-i spune că i-a arestat fiul, cerându-i bani în schimbul libertății sale.

Sună pretinzând că sunt polițiști și susțin că l-au arestat pe fiul victimei lor, iar pentru a-l elibera îi cer bani sau alte obiecte de valoare. Aceasta este cea mai recentă escrocherie dezvăluită astăzi de către Direcția de Poliție din Bolzano, după ce a primit mai multe sesizări în acest sens. Și toate cu același modus operandi.

O persoană, care pretinde că vorbește de la un birou de poliție și că este șeful acestuia, telefonează la numărul de telefon fix al cetățeanului neștiutor pentru a-i spune că i-a arestat fiul. În acel moment, escrocul cheamă un complice care, pretinzând că este fiul persoanei contactate, se disperă, plânge și cere ajutor.

'Tăticule, ajută-mă, am fost arestat': noua înșelătorie telefonică a falșilor polițiști

 

Escrocul ia din nou cuvântul și cere bani sau bijuterii, drept cauțiune, pentru a-i elibera apropiatul. Până în prezent, subliniază oamenii de la Direcția de Poliție din Bolzano, se pare că niciunul dintre cetățenii care au semnalat escrocheria nu a căzut în capcană. Cu toții și-au informat mai întâi copiii și apoi Poliția de Stat.

Direcția Generală a Poliției, se arată în comunicatul oficial care tocmai a fost difuzat de presa italiană, "reiterând că în sistemul nostru juridic nu există instituția cauțiunii și că, prin urmare, nicio persoană arestată nu poate fi pusă în libertate pe baza aportului de bani, invită persoanele în vârstă să acorde cea mai mare atenție acestui tip de solicitări telefonice, sfătuindu-le să solicite întotdeauna, așa cum s-a întâmplat astăzi, intervenția Poliției, contactând numărul unic de urgență 112″.

Cu doar câteva zile în urmă, poliția avertizase și asupra unui alt tip de înșelăciune, de data aceasta legată de un mesaj pe Whatsapp, și descoperită de poliția poștală. "Bună mamă, mi s-a stricat telefonul mobil: am schimbat numărul!", se arată în text, urmat de obicei de un al doilea mesaj cu o cerere de bani.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
19 apr 2024, 22:40
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel