Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tăriceanu, după anunţarea rezultatelor exit-poll: "Participarea record ne diminuează ponderea"
WhatsApp
Călin Popescu-Tăriceanu a declarat după închiderea urnelor că numărul de voturi pe care s-a contat, calculat în cazul unei prezenţe la urne de maxim 35%, se va realiza, însă participarea record la scrutin diminuează ponderea ALDE.
Călin Popescu Tăriceanu

"Noi ne-am fixat un obiectiv de număr de voturi. Acel obiectiv era calculat, aşa cum am văzut şi estimările institutelor de sondaje, pentru o participare la vot care ar fi urmat să fie între 30 şi maximum 35%. Participarea aceasta record sigur că ne diminuează ponderea, contând pe acelaşi număr de voturi. Discuţiile pe care le-am avut cu colegii noştri ne confirmă că voturile pe care am contat se vor realiza", a afirmat Tăriceanu duminică, la sediul central al ALDE, după închiderea urnelor.

 

Tăriceanu: "Referendumul adânceşte falia"

 

Liderul ALDE a menţionat că deşi referendumul va fi validat, acesta "adânceşte falia din societatea românească".

"Aşa cum arată cifrele, cifrele, referendumul va fi validat, dar în ceea ce priveşte părerea mea nu mi-o schimb. Referendumul, din păcate, nu face decât să adâncească falia care există astăzi în societatea românească, amplificarea fiind de nedorit. Ceea ce eu îmi doresc este să adunăm din nou românii în jurul unui proiect comun. Cred că cei care ne vor reprezenta la Bruxelles, în Parlamentul European, au datoria să prezinte o Românie unită, o Românie care are un ţel comun care îşi doreşte să îşi apere şi să îşi promoveze interesele aşa cum fac şi alţi parlamentari din celelalte ţări europene", a mai spus Tăriceanu. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Europarlamentare 2019 Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel