Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Țara Galilor. Româncă însărcinată, înjunghiată de un cunoscut când se întorcea de la școala copiilor: „Este o mamă foarte bună“
WhatsApp
O tragedie șocantă lovește în sudul Țării Galilor, unde o mamă de origine română în vârstă de 29 de ani a fost înjunghiată de cel puțin cinci ori, într-un atac aparent țintit, în timp ce se întorcea acasă cu copiii săi de la școala primară.

Un bărbat a fost reținut sub suspiciunea de tentativă de omor în urma unui atac țintit asupra unei femei, presupus a fi gravidă, într-un sat din sudul Țării Galilor. Mama, în vârstă de 29 de ani, a fost înjunghiată de cel puțin cinci ori în timp ce se întorcea acasă de la școala primară cu copiii săi, marți dimineața. Presa a identificat-o pe femeie ca fiind Andreea Pintilli, cetățean român.

Conform relatărilor, atacatorul ar fi așteptat-o pe victimă în timp ce aceasta se întorcea acasă. Poliția din Țara Galilor de Sud a reținut un bărbat în vârstă de 28 de ani, din Merthyr, presupus a fi cunoscut de victimă, înainte de ora 16:00.

Vecinii au declarat pentru The Times că atacatorul "o aștepta" în timp ce se întorcea acasă pe Moy Road, în Aberfan.

Inspectorul-șef Rob Miles a declarat că atacul a avut loc în plină zi și a provocat șoc în comunitate. A subliniat că este vorba despre un atac țintit și a asigurat publicul că poliția va avea o prezență crescută în zonă pentru a oferi reasigurare.

Victima a fost transportată la Spitalul Universitar din Țara Galilor, Cardiff, cu răni care nu pun viața în pericol. Ca măsură de precauție, școlile și un centru comunitar au fost închise.

Fostul partener al Andreei: Este o mamă foarte bună, are grijă de copii foarte bine

 

Teodor Bălan, fostul partener al victimei și tatăl celor doi copii, a declarat că este îngrijorat și a menționat că Andreea Pintilli este o mamă dedicată, având grijă de copii în timp ce lucrează cu jumătate de normă.

"Slavă Domnului că este bine. Eram atât de îngrijorat pentru ea. Este o mamă foarte bună, are grijă de copii foarte bine. A fost dificil pentru ea să crească doi copii în timp ce lucra cu jumătate de normă", a declarat el pentru The Times.

Serviciul de Ambulanță din Țara Galilor a trimis la fața locului o ambulanță de urgență, o ambulanță aeriană și o unitate de răspuns de înaltă gravitate Cymru, oferind suport avansat de îngrijire critică. Pacienta a fost transportată la spital pentru tratament suplimentar.

Martora Lynne Terrett a relatat că fiica sa a auzit țipete și a văzut o femeie căzând: "(Femeia) a căzut", a spus ea. "Fiica mea a țipat, iar oamenii au ieșit din toate părțile". 

Alți martori au menționat că victima ar fi însărcinată.

Susan Prothero, rezidentă în Aberfan de 30 de ani, a subliniat că este o zonă foarte liniștită și că un incident de acest gen este neobișnuit.

Ancheta este în desfășurare, iar autoritățile se concentrează asupra clarificării circumstanțelor atacului și evaluării stării psihice a bărbatului reținut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri principale Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel