Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tânără româncă, condamnată în Franța pentru încasarea ilegala a mii de euro ca ajutor social: Făcea parte dintr-o rețea cu peste 700 de membri
WhatsApp
O româncă de 25 a fost depistată în Franța, la Flers-en-Escrebieux, după ce a primit în mod fraudulos un ajutor social de aproape 7.000 de euro. Femeia făcea parte dintr-o rețea care cuprinde peste 700 de conaționali care au beneficiat de aceeași schemă.

O româncă în vârstă de 25 de ani a fost condamnată marți de instanța penală pentru înșelăciune. În timpul unui sejur la Flers-en-Escrebieux, între 2015 și 2016, ea a fraudat fondul de alocații familiale cu aproximativ 7.000 de euro.

Tânăra româncă care a locuit în Flers-en-Escrebieux obținuse în mod fraudulos prestații sociale de la CAF. Prin faptul că a locuit în Flers-en-Escrebieux, tânăra româncă a obținut în mod fraudulos prestații sociale de la CAF.
    
Este o mică parte din foarte vasta rețea de fraudă la ajutoarele sociale destructurată în 2017 în regiunea Valenciennes, pentru care au fost deja pronunțate o sută de sentințe. Marți, o româncă în vârstă de 25 de ani a fost judecată pentru că a primit în mod fraudulos aproape 7.000 de euro din ajutoarele sociale în perioada iunie 2015 - aprilie 2016, datorită unei utilizări abile a statutului de lucrător independent.

Rețea frauduloasă cu peste 700 de membri din România

 

Între 2015 și 2016, Loredana D. a stat într-o tabără de romi de lângă Flers-en-Escrebieux. Cei mai mulți membri ai familiei sale locuiau în zona Denaisis, unde, la acea vreme, existau 750 de lucrători independenți, de patru ori mai mulți decât media departamentală.

La fel ca toți cei care au căzut în plasa aceleiași fraude, Loredana D. era înregistrată ca liber profesionist în domeniul recuperării de metale. Doar că certificatul de naștere era fals, înregistrarea la RSI (sistemul de asigurări sociale pentru cei care lucrează pe cont propriu) era falsă, facturile erau false... doar cartea de identitate era reală. Cu toate acestea, datorită acestui statut, tânăra româncă a putut să primească prestații sociale și să fie plătite în alt cont decât al său, cum ar fi un ajutor de naștere pentru fiica sa, care s-a născut la 24 mai 2016 la spitalul din Douai. Inclusiv acest lucru era fals.

Ajutoare sociale încasate ilegal. Peste 3 milioane de eur pagubă

 

În total, fondul de alocații familiale i-a plătit Loredanei D. 6.821,07 euro sub formă de ajutor social. "Limita fusese fixată la 5.000 de euro pentru a plasa escrocii pe lista celor căutați", spune procurorul Jean-Baptiste Miot. Loredana D., care locuiește în prezent în Regatul Unit, a fost arestată de poliția de frontieră la ieșirea din tunelul de sub Canalul Mânecii, în septembrie 2019, și audiată la Valenciennes.

Cu toate acestea, așa cum era de așteptat, ea nu s-a aflat marți la bara tribunalului corecțional din Douai. La fel ca zecile de conaționali condamnați pentru fraudă, judecați în contumacie și care acum au interdicție de ședere în Franța. Loredana D. a fost condamnată la șase luni de închisoare, va trebui să returneze ajutorul social primit și are interdicție de a rămâne în regiunile Nord și Pas-de-Calais timp de cinci ani.

În ceea ce-i privește pe principalii organizatori ai rețelei, "cazul este încă în curs de desfășurare", potrivit procurorului. Au avut loc arestări, confiscări de bunuri în România... În încercarea de a pune poate într-o zi mâna pe cele trei milioane de euro delapidați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel