Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tânără italiancă, disperată să își găsească un job. Giulia: „Am două facultăți și niciun loc de muncă”
WhatsApp
Giulia Carta, o tânără în vârstă de 23 de ani, originară din Modena, Italia, se confruntă cu o provocare obișnuită pentru mulți absolvenți proaspăt ieșiți din universitate: găsirea unui loc de muncă. 
Tânără italiancă, disperată să își găsească un job. Giulia: „Am două facultăți și niciun loc de muncă” / Sursa - Pexels

Cu două diplome de onoare în limba engleză și o specializare în relații internaționale și studii europene, Giulia a crezut că educația sa solidă îi va deschide ușile către o carieră de succes. Cu toate acestea, timp de cinci luni, a trimis zeci de CV-uri fără să primească niciun răspuns, până când a realizat că abilitățile sale nu sunt suficiente pentru a trece de filtrele algoritmilor de selecție utilizate de multe companii.

"Competențele nu erau suficiente", a explicat Giulia, conform Il Messaggero. "Era esențial să te prezinți corect și să folosești cuvintele-cheie potrivite în CV."

Giulia a învățat pe pielea ei că un CV bine structurat și adaptat poate face diferența dintre a fi luat în considerare pentru un post sau a fi exclus automat de către algoritmi.

 

"Am petrecut luni trimițând CV-uri fără să primesc niciun răspuns"

 

Cu două diplome de licență și masterat în spate, Giulia a avut o experiență frustrantă în căutarea unui loc de muncă.

"Am petrecut luni întregi trimițând CV-uri fără să primesc niciun răspuns", a spus ea. "M-am simțit dezamăgită și deziluzionată, crezând că educația mea nu valorează nimic în ochii angajatorilor."

Totuși, Giulia nu s-a lăsat învinsă. Realizând că trebuie să își adapteze abordarea, a căutat ajutor extern și a angajat un consultant pentru a-și revizui CV-ul și strategia de căutare a locului de muncă. Investiția și efortul ei au dat roade, iar acum lucrează ca manager de proiect la Bruxelles pentru prestigiosul ziar internațional Politico.

"Nu aș fi ajuns nicăieri fără să înțeleg importanța prezentării corecte în CV și a folosirii cuvintelor-cheie potrivite", a recunoscut Giulia. "Este crucial să îți adaptezi candidatura la cerințele fiecărui anunț de angajare și să te asiguri că CV-ul tău este optimizat pentru algoritmii de selecție."

În ciuda provocărilor întâmpinate, Giulia rămâne optimistă în privința impactului tehnologiei asupra pieței muncii.

"Nu ar trebui să condamnăm în totalitate inteligența artificială", a spus ea. "Poate fi o unealtă utilă în activitățile noastre zilnice de lucru. Important este să învățăm cum să ne adaptăm și să ne folosim de tehnologie în avantajul nostru."

În prezent, Giulia își sfătuiește colegii să se informeze și să își optimizeze strategiile de căutare a locului de muncă pentru a se adapta la cerințele pieței actuale. "Linkedin este totul", spune ea. "Fiecare detaliu contează, iar un CV bine pus la punct poate face diferența între a fi ignorat sau remarcat în procesul de recrutare."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel