Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tânăr șocat de salariul pe care i l-a propus un magazin de haine din SUA: „Atât se plătea acum 50 de ani"
WhatsApp
Un tânăr a împărtășit pe platforma TikTok o întâmplare care a stârnit discuții aprinse despre salariile și condițiile de muncă în unele lanțuri de magazine. „Mi s-a oferit un salariu de acum 50 de ani"
Tânăr șocat de salariul pe care i l-a propus un magazin de haine din SUA: „Atât se plătea acum 50 de ani" / Sursa - Pexels

Tânărul a povestit că a aplicat pentru un post de vânzător la T.J. Maxx, un lanț de magazine de îmbrăcăminte din SUA cunoscut pentru prețurile sale accesibile. Totul părea să decurgă bine până la momentul revelației finale: salariul.

După o serie de întrebări și discuții, tânărul a fost informat că salariul pentru poziția respectivă era de 12 euro pe oră, conform Il Mattino. Această sumă, deși ar putea părea acceptabilă la prima vedere, a stârnit indignare în rândul internauților, mai ales când a fost pusă în contextul prețurilor mici practicate de lanțul de magazine.

Tânărul a exprimat clar frustrarea sa, menționând că prețurile reduse ale produselor comercializate de T.J. Maxx ar putea fi susținute de politica de plată a salariilor mai mici angajaților.

 

„Poate că salariul acesta ar fi fost decent acum 50 de ani”

 

În clipul său de pe TikTok, tânărul și-a exprimat inițial dezamăgirea și uimirea față de oferta salarială, declarând aproape în mod explicit că era tentat să refuze oferta. Cu toate acestea, după ce interviul a decurs bine și i s-a comunicat că a fost angajat, a rămas într-o dilemă.

Pe de o parte, conștiința sa financiară îl îndemna să caute oportunități mai bune, dar pe de altă parte, acceptarea slujbei ar fi însemnat o sursă de venit imediată și o oportunitate de a căuta în continuare alte opțiuni în timp ce lucra.

„Mi-a spus că salariul este de 12 euro pe oră și că primesc salariul în fiecare săptămână, așa că am fost pe punctul de a-i spune că accept slujba? Dar după m-am răzgândit. Poate că salariile oferite astăzi ar fi fost mai mult decât suficiente pentru a întreține una sau mai multe persoane în urmă cu cincizeci de ani, dar situația de astăzi este net diferită, iar costul vieții este mult mai ridicat, de la alimente la facturi și chirie. De asta sunt atât de ieftine hainele lor, pentru că nu-și plătesc personalul", explică tânărul.

Reacțiile internauților la povestea sa au fost variate. Mulți au fost de acord că salariul oferit era sub nivelul așteptat și sub necesitățile de trai ale unui angajat. Totuși, unii au sugerat că acceptarea temporară a slujbei ar putea fi o soluție pragmatică pentru a câștiga experiență și a căuta în continuare alte oportunități de muncă. Alții au încurajat tânărul să revendice un salariu mai mare sau să caute alte poziții care să ofere condiții mai avantajoase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel