Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
VIDEO. Tânăr DEZBRĂCAT, legat de un copac chiar de mama sa. Poliţiştii vor să afle motivele femeii
WhatsApp
Poliţiştii vasluieni efectuează cercetări pentru lipsire de libertate în cazul unui tânăr cu dizabilităţi, în vârstă de 28 de ani, din localitatea Băleşti, comuna Cozmeşti, care a fost legat de un copac din curtea locuinţei.
captura video Antena 3

"Am fost sesizaţi prin apel la 112 de la primarul comunei că cineva din aparatul primăriei a văzut o persoană legată de un copac, chiar în curtea locuinţei familiei sale. Este vorba despre un tânăr de 28 de ani, care a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui. În cauză sunt efectuate cercetări pentru comiterea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal. În cazul în care vor pune în evidenţă şi alte fapte de natură penală, vor fi luate măsurile legale", a declarat, marţi, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.

Potrivit primelor informaţii ale autorităţilor, mama tânărului, care este şi asistent personal al fiului, ar fi plecat pentru puţin timp de la domiciliu, timp în care l-a legat pe acesta de copac.

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui au afirmat că în cazul acestui tânăr primăria din localitate a făcut o solicitare pentru instituţionalizare, deoarece mama era depăşită de situaţie.

"În cursul anului trecut a fost făcută o cerere de instituţionalizare din partea primăriei, deoarece mama tânărului, care este şi asistent personal al fiului, era depăşită de situaţie. Nu a fost semnalat vreun abuz. La momentul respectiv nu a fost identificat niciun loc disponibil într-un centru de specialitate. Când a fost găsit un astfel de loc, s-au comunicat primăriei actele necesare pentru întocmirea dosarului, dar dosarul nu a mai fost depus. Situaţia semnalată acum urmează să fie evaluată de specialiştii noştri şi vor fi stabilite măsuri", a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel