Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tânăr, decapitat în urma unui accident de muncă, pe un şantier din Lugoj
WhatsApp
Un accident mortal de muncă s-a produs azi, pe un şantier din Lugoj. Un bărbat, de 29 de ani, a fost decapitat de o grindă care s-a prăbuşit.
Tânăr, decapitat în urma unui accident de muncă, pe un şantier din Lugoj

Reprezentanţii IPJ Timiş transmit că accidentul de muncă a avut loc pe un şantier la o hală aflată în construcţie. Tânărul de 29 de ani se afla într-o nacelă şi lucra la reglarea unei grinzi.

Acesta a decedat, fiind decapitat, după ce chinga care susţinea grinda în timp ce era transportată de o macara s-a rupt. La faţa locului au ajuns echipele de prim-ajutor, însă acestea au constatat decesul bărbatului.
 
Poliţiştii şi procurorii au deschis o anchetă, urmând ca şi ITM să cerceteze cazul.

Un alt accident de muncă s-a produs, pe 4 martie, în Maramureș.

 

Tragedie pe un șantier din Maramureș: Un muncitor român a murit electrocutat, iar altul a fost grav rănit 

 

Accident teribil pe șantierul unei case, unde un șofer care a manevrat greșit un utilaj a rupt cablurile de electricitate care au căzut peste doi muncitori.

Unul dintre ei a murit electrocutat, celălalt a fost transportat la spital în stare gravă. Cei doi muncitori lucrau, alături de alți colegi la ridicarea unei case în localitatea Cătălina din județul Maramureș.

Într-un moment de neatenție, un șofer a agățat cu brațul unei autospeciale firele de electricitate. Doi colegi de muncă, electrocutați, au fost aruncați la pământ. “Am auzit o bubuitură mare. Am auzit zgomotul acesta şi n-am ştiut ce s-a întâmplat”, spune o localnică.

În acel moment s-a produs și o deflagrație, iar oamenii din zonă au rămas fără electricitate. Salvatorii ajunși în scurt timp la fața locului au început manevrele de resuscitare, însă pentru unul dintre muncitori, un bărbat de 42 de ani, a fost prea târziu, relatează Știrile Pro TV.

 

 

Un muncitor român a murit electrocutat, iar altul a fost grav rănit

 

“A atins fierele cu motopompa pe furtun şi a turnat o platformă de beton şi s-au rupt cablurile şi au căzut 2 angajaţi. I-au resuscitat şi am înţeles că au decedat. Au venit echipaje SMURD, Ambulanța. Nu are nimeni curent, nici nou nu avem”, a povestit un muncitor. Bărbatul care a supraviețuit a fost transportat la spitalul din Baia Mare.

Ionela Cozma, purtător de cuvânt IPJ Maramureș: ”Polițiștii au deschis o anchetă pentru a stabili cum s-a produs accidentul mortal. De asemenea, și inspectorii ITM fac cercetări”.

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel