Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Sute de români de 1 Decembrie în centru la Milano. Video viral
WhatsApp
Cu ocazia Zilei Naționale a României, românii din Diaspora au transformat străzile din Milano, Italia, într-un adevărat show de manele, marcând astfel sărbătoarea națională la mii de kilometri distanță de casă. 
Sute de români de 1 Decembrie în centru la Milano. Video viral / Foto: Tiktok

Chiar și în Spania și Anglia, țări în care se află printre cele mai mari comunități de români din Diaspora, Ziua Națională a fost sărbătorită cu pasiune și mândrie.

Totuși, românii din Italia au ales să celebreze 1 Decembrie la Milano, unde au adunat o mulțime entuziastă pentru a petrece pe ritmurile muzicii românești.

 

Manele date la maxim de Ziua României pe străzile din Milano

 

Cu toate acestea, petrecerea din Milano a fost una deosebită și a atras atenția atât localnicilor, cât și a autorităților. Gălăgia provocată de români și de manelele date la maxim pe străzi a determinat intervenția poliției pentru a restabili liniștea și ordinea. Imaginile cu mulțimea de români din Milano dansând și sărbătorind au devenit virale pe platforme precum TikTok.

Astfel, chiar dacă distanța îi separă fizic de România, românii din Diaspora au reușit să aducă acasă în inimile lor, pe străzile din orașele străine, bucuria și mândria de a fi români în ziua cea mare a țării lor.

 

@viorelalbu01 #romania???????? #fyp #foryou #romania???????? ♬ suono originale - Viorel Albu

 

În ciuda distanței, aproximativ 8 milioane de români aflați în Diaspora au făcut eforturi pentru a sărbători așa cum se cuvine ziua în care România își sărbătorește independența. Emigrarea românilor în afara granițelor țării s-a datorat unor motive diverse, cum ar fi situația politică, sărăcia și corupția, însă aceștia nu uită niciodată rădăcinile lor și se străduiesc să păstreze tradițiile și valorile românești.

Și în Spania și Anglia, unde trăiesc printre cei mai mulți români din Diaspora, Ziua Națională a fost marcată prin diverse evenimente și adunări. Comunitățile românești au organizat parade, concerte și evenimente culturale pentru a celebra împreună această zi importantă.

Însă, în Italia nu a durat mult că românii au dat-o din imn în manele, fiind o atmosferă generală de veselie și comuniune națională. Străzile celebre din Milano au fost animate de dansuri și manele românești, fiind o atmosferă vibrantă și plină de viață.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel