Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Surse: Copiii lui Adrian Marţian ar fi împreună cu el în Serbia. Milionarul ar intenţiona să meargă în Rusia
WhatsApp
Cazul dispariției celor trei copii ai omului de afaceri Adrian Marțian continuă să fie în centrul atenției, fiind încă departe de a fi rezolvat. Conform unor surse judiciare citate de Observator, minorii ar fi împreună cu tatăl lor în Serbia, după ce acesta i-ar fi scos din țară ilegal, ascunzându-i într-un TIR. Se speculează că Marțian ar intenționa să se îndrepte spre Rusia, conform Antena 3 CNN.
Surse: Copiii lui Adrian Marţian ar fi împreună cu el în Serbia. Milionarul ar intenţiona să meargă în Rusia

Filmările și mărturiile recente au început să contureze un tablou mai clar al evenimentelor. Duminică, în jurul orei 11:30, copiii au fost văzuți la o stație de alimentare, într-o mașină care ar aparține controversatului om de afaceri, în apropierea Porților de Fier, la granița cu Serbia. Conform martorilor, copiii erau însoțiți de un bărbat și de un șofer, cel mai probabil apropiați ai lui Adrian Marțian.

Miercuri seara, în jurul orei 23:00, milionarul a sunat la poliție pentru a se plânge de presupusele abuzuri ale statului român, afirmând că intenționează să își ia copiii în jurul orei 1-3 noaptea și să plece cu ei în Rusia.

Câteva ore mai târziu, în jurul orei 5 dimineața, Marțian a trimis un videoclip de pe același număr de telefon, în care cei trei copii apar în mașina sa. În acest video, copiii afirmă că au văzut marea și că persoanele din jurul lor vorbeau o limbă străină. Cu toate acestea, milionarul a refuzat să mai discute cu anchetatorii de la acel moment.

 

Un conflict de lungă durată

 

Cazul dispariției copiilor este strâns legat de un conflict de lungă durată între Adrian Marțian și fosta sa soție. De ani de zile, minorii sunt prinși în mijlocul unui conflict dur între părinți. Omul de afaceri avea deja interdicție legală de a se apropia de copiii săi și de fosta soție la o distanță mai mică de 100 de metri, interdicție pe care pare să o fi încălcat.

Președintele ANPDCA, Rareș Achiriloaie, a declarat că ceea ce s-a întâmplat reprezintă un caz clar de răpire. „Copiii au drepturile lor, pot refuza, nu sunt obiecte să fie transportate cu forța. Poliția trebuie să fie cea care impune decizia de instanță. Absolut, e un caz de răpire,” a afirmat Achiriloaie.

 

Mama și fratele copiilor reacționează

 

Mama copiilor, reprezentată de avocata Delia Bota, și fiul cel mare al lui Adrian Marțian sunt de părere că dispariția a fost orchestrată de acesta pentru a evita o decizie de plasament care este executorie. „Eu așa cred, că au fost luați de către tată și duși ca să nu se poată executa hotărârea de plasament”, a declarat avocata mamei.

Fratele vitreg al copiilor a adus acuzații grave împotriva tatălui lor, afirmând că întreaga „răpire” a fost regizată. El a explicat pentru Antena 3 CNN că Marțian ar fi încercat să manipuleze opinia publică și ancheta pentru a părea că minorii își doreau să fie cu el.

„A luat o amploare extrem de mare datorită faptului că mass-media s-a implicat în acest caz și el s-a simțit oarecum obligat să facă copiii să apară și acuma ar vrea să-și facă scăpată imaginea și pielea că el a recuperat copiii. O țară întreagă, poliție, s-au dat mesaje RO-Alert, au încercat să găsească copiii. El și-a închis telefoanele și cu telefoanele închise, atenție, el a găsit copiii. Vă dați seama că este noaptea minții. Nu poate fi crezut de nimeni așa ceva. Aștept doar să fie interceptat și arestat și să se afle adevărul. Vă rog pe voi, cei din presă, să nu lăsați lucrurile astea așa, să faceți public tot ceea ce se întâmplă” a declarat fratele vitreg.

În ciuda apariției recente a filmărilor cu copiii, autoritățile încă încearcă să stabilească locul exact în care se află aceștia și să determine ce măsuri legale pot fi luate împotriva lui Adrian Marțian. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
pixel