Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
„Suntem speriați! Ajutor!” O badantă româncă a ajuns după gratii, în Italia. A atacat polițiștii care au fost chemați de vecini
WhatsApp
O badantă româncă, în vârstă de 33 de ani, a ajuns în cătușe după ce ar fi agresat polițiștii care au intervenit miercuri după-amiză la apelul unor vecini care au auzit țipetele pensionarului de care avea grijă, în Viterbo, regiunea Lazio din Italia.

Conform acuzațiilor, badanta româncă ar fi maltratat pensionarul cu dizabilități de care avea grijă și apoi ar fi lovit și polițiștii. Femeia, care ulterior a fost eliberată, i-ar fi atacat pe polițiștii care au intervenit miercuri după-amiază la îndemnul unor vecini din cartierul Cappuccini din Viterbo. „Am auzit țipetele bătrânului, ne-am speriat și am cerut ajutor”, spun vecinii care au sunat la carabinieri.

Italia. Se cere închisoare pe viață pentru o badantă româncă. Pensionarul i-a promis că se va căsători cu ea și că-i va lăsa toată averea

 

Badanta româncă a ajuns în cătușe

 

Îngrijitoarea româncă a ajuns în cătușe pentru rezistență față de un funcționar public, dar pentru ea necazurile nu aveau sfârșit. Conform celor reconstituite, de fapt, femeia ar fi maltratat pensionarul, cu handicap și cu deficiențe de vedere. Au fost declanșate cercetări de către Parchetul Viterbo și victima în vârstă va fi audiată de anchetatori pentru a completa plângerea și cele spuse cu puțin timp înainte de arestarea româncei care ar fi trebuit să aibă grijă de el. La început ar fi povestit despre hărțuire și abuz constant și că femeia obișnuia să bea în orele în care trebuia să-l ajute.

Toate acestea vor trebui acum verificate de magistrat. Ieri dimineață femeia, după ce a petrecut o noapte în camerele de securitate ale Sediului Poliției, s-a prezentat la Judecătorie. Judecătorul, după validarea arestării pentru rezistență la funcții publice, a dispus eliberarea româncei. Cu toate acestea, investigațiile privind relele tratamente continuă.

Italia. Badantă româncă de 60 de ani, condamnată la ani grei de închisoare: „Copiii pensionarei nu meritau să trăiască această tragedie”

 

Vezi și 

 

Italia. O badantă româncă riscă închisoarea după ce și-a dat demisia: „Am nevoie de ajutor! Nu mai pot face față singură”

 

O badantă româncă riscă o condamnare pentru imigrația ilegală și are un proces în desfășurare în nord-vestul Lombardiei din Italia. Povestea unei îngrijitoare românce se termină în fața judecătorului din Lecco, Italia, și riscă să fie condamnată. Un caz care face ecou după ce românca a sosit în Italia pentru muncă și a ajuns să se confrunte acum cu un proces pentru imigrare ilegală.

Povestea își are originea în anul 2019, când femeia, în vârstă de 53 de ani, originară din România, ajunge în Italia în căutarea unui loc de muncă. Obține un prim permis de ședere, apoi apelează la sindicatul care îi găsește un loc de muncă ca îngrijitoare într-o familie din Brianza, unde are grijă de o femeie, în vârstă de 94 de ani, și care are nevoie de asistență zilnică, zi și noapte.

Primele luni sunt minunate, badanta româncă se simte bine și între timp întâlnește un domn distins care locuiește lângă vila pensionarei. Se naște o prietenie care în timp devine ceva mai mult și începe o relație adevărată.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel