Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
„Sunt ortodox. Pot merge la o biserică catolică?“ IPS Teodosie, răspuns șocant pentru un român din Anglia - VIDEO
WhatsApp
Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie a declarat, în cadrul unei emisiuni a radioului Arhiepiscopiei Tomisului, că este păcat să mergi să te rogi la o biserică catolică.  

Ierarhul Tomisului a răspuns astfel unui român, care locuieşte în Anglia şi care este un ascultător al radioului Arhiepiscopiei Tomisului. "E mare păcat. Duceţi-vă la o biserică greacă ortodoxă", i-a răspuns Arhiepiscopul Tomisului.

Tarciziu Şerban, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti, a respins îndemnul ierarhului Tomisului, IPS Teodosie, care a spus că este mare păcat să te rogi la o biserică catolică dacă eşti ortodox. „Suntem surprinşi în mod neplăcut de o astfel de declaraţie, cu atât mai mult cu cât ceea ce se întâmplă în străinătate, situaţia este cumva specială, întrucât multi catolici care ar avea nevoie şi nu găsesc o biserică, noi îi îndemnăm să meargă la biserică creştină cea mai apropiată, a afirmat Tarciziu Şerban, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti. 

„În relaţiile pe care noi le avem cu Biserica Ortodoxă există un climat totuşi suficient de calm, de liniştit, şi poate aşteptăm o reacţie din partea Patriarhiei, poate o dezicere, vis-a-vis de această declaraţie a IPS Teodosie. În general, Biserica Ortodoxă cultivă românismul, naţionalismul şi pe bună dreptate,. dar o astfel de declaraţie, atât de tranşantă, parca merge puţin cam departe”,  a menţionat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti. 

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel