Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Summit-ul păcii la telefon: Arbitrul Sebastian Colțescu și Demba Ba se împacă după scandalul rasist
WhatsApp
După scandalul rasist din timpul partidei de ftbali dintre PSG și Basaksehir, arbitrul Sebastian Coltescu s-a împăcat cu Demba Ba.

Atacantul Demba Ba (35 de ani) de la Istanbul Basaksehir și al patrulea oficial din meciul Ligii Campionilor dintre PSG și campionii turci, arbitrul român Sebastian Colțescu, s-au împăcat după scandalul rasist și abandonarea ulterioară a jocului. Acest lucru este raportat de fostul internațional senegalez Ousmane N'Doye.

Românul Colțescu a provocat un scandal în joc pe 8 decembrie când l-a numit pe antrenorul asistent al lui Basaksehir, Pierre Webo, „tipul negru de acolo” în limba română. Ambele echipe au părăsit terenul în semn de protest, jocul a fost în cele din urmă abandonat și a continuat o zi mai târziu, potrivit Goal.com.

Demba Ba  a avut un schimb de cuvinte cu Colțescu după ce jocul a fost întrerupt. Dar acum cei doi s-au împăcat aparent. Responsabil pentru summit-ul păcii: Ousmane N'Doye (42 de ani), care a petrecut câțiva ani ca jucător în România și a jucat cu Demba Ba în echipa națională.

„Jurnaliștii din toată lumea mă sună, chiar și ziarele din Senegal“

 

N'Doye i-a spus lui Demba Ba că nu a intrat niciodată în contact cu rasismul în România: „A spus că nu a auzit nimic rău de la Coltescu, dar în opinia sa cuvântul „negru” nu ar trebui să fie folosit pe stadion Nu a vorbit despre rasism, dar a spus că expresia nu ar trebui folosită - și Sebi a înțeles asta".

De altfel, N'Doye a refuzat o recompensă pentru rolul său de mediator - "decât dacă este mămăligă! Sunt atât de obosit pentru că jurnaliștii din toată lumea mă sună, chiar și ziarele din Senegal".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel