Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Studiu: Femeile între 40-50 de ani, infectate cu COVID-19, mai predispuse să aibă simptome persistente
WhatsApp
Femeile în jurul vârstei de 40 și 50 de ani sunt mai expuse riscului de a avea probleme pe termen lung după externarea din spital în urmă infectării cu COVID-19, cu multe luni de simptome persistente, precum oboseală, respirație greoaie și gândire încețoșată, arată două studii britanice publicate miercuri, relatează Reuters.
pacienti_covid_italia_buletin

Un studiu a constatat că la cinci luni după externare, pacienții cu COVID-19 - femei albe de vârstă medie care aveau și alte probleme de sănătate, precum diabet, boli de plămâni sau inima - au raportat simptome de COVID îndelungate. "Studiul nostru constată că cei care au avut cele mai grave simptome prelungite tind să fie femei albe în vârstă de aproximativ 40 până la 60 de ani care au cel puțîn două probleme de sănătate pe termen lung", a declarat Chris Brightling, profesor de medicină respiratorie de la Universitatea Leicester, care a condus studiul PHOSP-COVID.

Un al doilea studiu realizat de Internațional Severe Acute Respiratory and emerging Infections Consortium (ISARIC) arată că femeile sub 50 de ani erau mai predispuse să aibă probleme de sănătate pe termen lung spre deosebire de bărbați și alți participanți la studiu mai în vârstă. "Devine din ce în ce mai clar că COVID-19 are consecințe profunde pentru cei care supraviețuiesc bolii", a afirmat Tom Drake, cercetător de la Universitatea Edinburgh care a coordonat studiul ISARIC.

Studiul ISARIC, care a analizat 327 de pacienți, a constatat că femeile sub 50 de ani au fost de două ori mai predispuse să raporteze oboseală, de șapte ori mai predispuse să aibă probleme de respirație, precum și probleme legate de memorie, mobilitate și comunicare. Studiul PHOSP a analizat 1.077 de pacienți bărbați și femei care au fost externați din spitalele din Marea Britanie între martie și noiembrie 2020 după ce au avut COVID-19. Majoritatea pacienților au raportat simptome persistente multiple după 5 luni, precum dureri musculare și articulare, oboseală, slăbiciune, respirație și gândire încețoșată.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel