Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Studenții români din străinătate au fost premiați la Palatul Parlamentului pentru rezultatele academice deosebite
WhatsApp
Un număr de 28 de studenţi şi absolvenţi români ai unor programe de studii din afara ţării au fost premiaţi, pentru rezultatele lor pe plan academic şi extracurricular, la o gală, organizată la Palatul Parlamentului, de Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS).
Sursă foto: Facebook - Erasmus+RO

La Palatul Parlamentului a avut loc vineri o gală de excepție, în cadrul căreia Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) a premiat 28 de studenți și absolvenți români pentru excelența lor atât pe plan academic, cât și pe plan extracurricular. Secretarul general al LSRS, Andrada Balmez, a subliniat importanța evenimentului, exprimându-și dorința de a crea o comunitate unită. 

"În cadrul evenimentului, ne propunem să ajutăm la crearea unei comunităţi. În general, folosim gala ca o modalitate de a ne aduna cu toţii şi să venim acasă de peste graniţe. Mai mult, în cadrul galei încercăm să premiem rezultatele studenţilor români atât pe plan academic, cât şi pe plan extracurricular", a spus secretarul general al Ligii Studenţilor Români din Străinătate (LSRS), Andrada Balmez.

Potrivit acesteia, cei mai mulţi dintre studenţii români care au studiat în străinătate şi se întorc în ţara noastră reuşesc "să aducă o schimbare de mentalitate".

Ea i-a îndemnat pe studenţii români în străinătate să aibă curajul să încerce lucruri noi. "Cred că deja au destul de mult curaj, pentru că au plecat în străinătate, dar câteodată este la fel de mult curaj să te întorci în ţară şi dacă ei cred că asta e calea pe care o au de urmat, cu siguranţă îşi vor găsi locul aici", a punctat Andrada Balmez.

La rândul său, preşedintele LSRS, Otilia Apostol, a menţionat că gala organizată de entitatea pe care o reprezintă este o ocazie de a sublinia importanţa solidarităţii şi interdisciplinarităţii între tinerii din întreaga lume.

"În acest an, sub motto-ul 'Paşi peste graniţe', ne propunem să evidenţiem importanţa colaborării interculturale în lumea academică şi profesională, pentru un viitor mai sustenabil (...), în care ieşim din poziţia de spectatori şi devenim adevăraţi protagonişti ai unei lumi care ne reprezintă cu adevărat (...) Premiile decernate în această seară sunt prilejul perfect pentru a evidenţia faptul că studenţii români au capacitatea, dar şi dorinţa să fie aceşti protagonişti", a menţionat Otilia Apostol.

Aceasta a fost a XV-a ediție a galei organizate de LSRS, unde cei 28 de tineri premiați au fost selectați de un juriu dintr-un număr de peste 100 de aplicanți, scrie Agerpres. 

-----------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel