Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Sportul românesc, în colaps. Elisabeta Lipă spune că federațiile nu au bani nici pentru plata salariilor 
WhatsApp
Este dezastru în sportul românesc. Federațiile din România nu mai au bani nici măcar pentru plata salariilor. 

Preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport, Elisabeta Lipă, a afirmat, miercuri, la sediul COSR, că multe dintre federaţiile sportive se regăsesc într-o situaţie financiară dezastruoasă, neavând nici bani pentru plata salariilor angajaţilor.

"Este obligaţia mea să reaşez această vistierie. Fostul ministru în luna ianuarie afirma că ministerul are cel mai mare buget din istoria sportului românesc şi acel buget nu se regăseşte, pentru că federaţiile rezistă doar jumătate de an. Sunt multe federaţii care îmi predau cheile pentru că nu mai sunt bani nici de salarii. Deci nu trecem printr-o situaţie tocmai bună, dar am încredere în ceea ce ştiu să fac şi să reaşez lucrurile pe un făgaş normal pentru că numai aşa ne putem concentra să facem şi performanţă", a declarat Lipă.

Ea a precizat că până la rectificarea bugetară va trebui să "reaşeze" lucrurile în cadrul Agenţiei Naţionale pentru Sport, după desfiinţarea Ministerului Sportului.

"Cu siguranţă că va veni şi acel sprijin financiar din partea guvernului, mai avem puţin până la rectificarea bugetară. Dar până atunci suntem în această reaşezare, pentru că s-a transformat ministerul în agenţie şi trebuie legal să respectăm nişte paşi. Pentru că nu ne permitem să îi sărim. Dacă nu construim cu paşi mici, riscăm să ne întoarcem înapoi de unde am plecat şi nu mi-aş dori acest lucru", a afirmat Elisabeta Lipă.

România are cinci calificați la Jocurile Olimpice



Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a organizat, miercuri, la Casa Olimpică un eveniment prin care a marcat un an până la startul celei de-a 33-a ediţie a Jocurilor Olimpice, de la Paris 2024.

Până în acest moment România are calificaţi la Jocurile Olimpice de la Paris cinci sportivi de la trei discipline: Andrea Miklos şi Delvine Relin Meringor (atletism), David Popovici şi Vlad Stancu (înot) şi Lăcrămioara Perijoc (box).

La eveniment au participat membrii COSR, preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport, Elisabeta Lipă, preşedinţi de federaţii sportive, foşti campioni români şi sportivi calificaţi sau aflaţi în cursa pentru obţinerea unui bilet la JO 2024.

Cea de-a 33-a ediţie a Jocurilor Olimpice de vară va avea loc la Paris între 26 iulie şi 11 august 2024.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel