Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Sportivii români sunt în drum spre Jocurile Olimpice de la Paris. David Popovici: „Suntem aici datorită muncii noastre!”
WhatsApp
Emoții mari pentru sportivii români care au plecat duminică către Jocurile Olimpice de la Paris. Delegația, formată din 107 sportivi, este pregătită să reprezinte România cu mândrie în capitala Franței. David Popovici, unul dintre cei mai promițători sportivi români, a urat succes colegilor săi și a subliniat dificultatea de a se califica la acest nivel competițional.
România strălucește la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris: Locul 12 în clasamentul pe medalii! / Foto: Facebook

Echipa României, compusă din 107 sportivi, va concura la Paris în 10 sporturi diferite, printre care se numără înotul, canotajul, boxul și gimnastica artistică. Sportivii, alături de antrenori și tehnicieni, s-au adunat plini de emoție la Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coandă înainte de a pleca spre Franța. David Popovici, dublu campion mondial la înot, a oferit un discurs inspirațional înainte de îmbarcare.

„E atât de greu să te califici la Jocurile Olimpice. Toată lumea vorbește despre competiție, despre medalii, și e de înțeles, însă e o performanță impresionantă doar să ajungi aici. Vreau să folosesc acest moment pentru a-i felicita pe toți. Suntem aici datorită muncii noastre și a sacrificiilor pe care le-am făcut. Le urez tuturor mult succes”, a spus Popovici cu emoție și mândrie.

Comitetul Olimpic și Sportiv Român a postat pe rețelele sociale fotografii cu sportivii însoțite de mesaje de încurajare, exprimând speranța și încrederea în echipa României.

 

David Popovici, unul dintre cei mai talentați înotători din lume, a atras atenția presei internaționale

 

Site-ul SwimSwam a publicat un articol în care îl consideră favorit la medalia de bronz la Paris.

„În ciuda faptului că îi vom avea pe cei mai rapizi doi înotători din istorie, vom alege experiența pentru victorie și nimeni nu are mai multă experiență decât Kyle Chalmers. Pentru medalia de argint, alegerea noastră este Maxime Grousset, care are și avantajul orașului natal. David Popovici are un avantaj în fața lui Pan, însă semifinalele ar putea juca un rol crucial. L-am văzut pe Popovici având probleme cu valurile, luând în considerare și strategia pe care o preferă. Dacă se află între doi înotători care trag tare la început, poate avea probleme. Cu toate acestea, el a fost campion mondial și pare că are o mentalitate de neclinitit. Ar trebui să își găsească drumul către o medalie”, au scris jurnaliștii de la SwimSwam.

Aceste aprecieri demonstrează recunoașterea internațională a talentului lui Popovici și cresc așteptările pentru performanțele sale la Jocurile Olimpice. România își pune mari speranțe în toți sportivii săi, iar călătoria lor către Paris este încărcată de speranță și determinare. Fiecare sportiv este conștient de efortul necesar pentru a ajunge la această competiție de top, iar întreaga națiune le este alături, susținându-i în drumul lor către glorie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel