Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Sportivii români la Jocurile Olimpice Paris 2024: Echipele și sporturile reprezentate
WhatsApp
Jocurile Olimpice de Vară de la Paris 2024 debutează vineri seara cu o ceremonie de deschidere spectaculoasă, desfășurată pentru prima dată în afara unui stadion, pe fluviul Sena. Iată cine sunt sportivii români care vor concura la Jocurile Olimpice de la Paris. 
România strălucește la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris: Locul 12 în clasamentul pe medalii! / Foto: Facebook

Capitala Franței va găzdui Jocurile pentru a treia oară, după edițiile din 1900 și 1924. Delegația României, formată din 106 sportivi, va concura în 18 sporturi diferite, aducând speranțe de medalii și performanțe remarcabile.

Printre sportivii români, portdrapelul va fi familia de canotori Ionela și Marius Cozmiuc, simbolizând unirea și determinarea echipei.

România va fi reprezentată la tir cu arcul, atletism, box, canoe, ciclism, scrimă, gimnastică artistică, gimnastică ritmică, judo, canotaj, navigație, natație, tenis de masă, tenis de câmp, triatlon, polo pe apă, haltere și lupte. Cele mai mari speranțe la medalii se leagă de sporturile tradiționale pentru România: canotaj, înot, haltere, gimnastică și canoe.

 

Atletism

 

Atletismul va avea o echipă solidă, printre care se numără Andrea Mikloș la 400 m, Alina Rotaru Kottmann la săritura în lungime și Bianca Ghelber la aruncarea ciocanului.

De asemenea, echipa de maraton va fi întărită de sportive naturalizate din Kenya, precum Stella Rutto și Delvine Relin Meringor.

 

Canotaj

 

În canotaj, echipa feminină, care include nume sonore ca Simona Radiș și Ancuța Bodnar, așteaptă să aducă rezultate remarcabile, continuând tradiția de succes a României în acest sport. Cătălin Chirilă va concura la canoe C1 1.000 m, iar echipa de canoe C2 500 m va fi reprezentată de Ilie Sprîncean și Oleg Nuță.

 

Înot

 

Înotul românesc își pune speranțele în tânărul fenomen David Popovici, care va concura la 100 și 200 m liber, și în Vlad Stancu, care va participa la probele de 800 și 1.500 m liber. Gimnastica artistică va fi reprezentată de echipa feminină compusă din Sabrina Voinea-Maneca, Ana Maria Barbosu și alte talente promițătoare.

 

Haltere

 

În haltere, Loredana Toma și Mihaela Cambei vor încerca să aducă medalii României, concurând în categoriile de 71 kg, respectiv 49 kg. La scrimă, Mălina Călugăreanu va participa la proba de floretă individual.

 

Polo pe apă

 

Delegația de polo pe apă, condusă de Marius Țic și alți sportivi de top, va încerca să obțină un rezultat notabil într-un sport extrem de competitiv. În tenis, Irina Begu, Ana Bogdan și Jaqueline Cristian vor încerca să se impună în probele de simplu și dublu.

Felix Duchampt, născut în Franța, va concura la triatlon pentru România, adăugând un plus de diversitate echipei. Yachtingul va fi reprezentat de Ebru Bolat, o tânără promițătoare în acest sport.

Jocurile Olimpice de la Paris 2024 se vor desfășura între 26 iulie și 11 august, oferind ocazia sportivilor români să-și demonstreze valoarea pe scena internațională și să inspire o nouă generație de atleți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel