Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spectacol pentru românii din Italia oferit de Ambasadă: „Aplauze pentru poet pe scenă...în Italia”. Invitați: Emilia Popescu și Mihai Mălaimare
WhatsApp
Luni, 1 iulie, de la ora 20.00, la sediul Ambasadei României din Italia, situat pe Via Nicolò Tartaglia 40, va avea loc prima reprezentație a spectacolului „Aplauze pentru poet pe scenă...în Italia”, avându-i ca protagoniști pe actorii Emilia Popescu și Mihai Mălaimare. 
Spectacol pentru românii din Italia oferit de Ambasadă: „Aplauze pentru poet pe scenă...în Italia”. Invitați: Emilia Popescu și Mihai Mălaimare / Foto: Facebook

Aceștia vor recita poezii din lirica modernă și clasică românească, aparținând unor scriitori celebri precum Mihai Eminescu, Tudor Arghezi, George Coșbuc, George Topîrceanu, Lucian Blaga, Ion Minulescu, Nichita Stănescu, Marin Sorescu și Emil Brumaru.

Spectacolul promite o ambianță muzicală inedită creată de pianistul Cătălin Răducanu și violonista Ioana Tudor, intercalată cu intervenții poetice filmate ale unor mari actori români din diferite generații, printre care Florin Piersic, Dorel Vișan, Victor Rebengiuc, Mariana Mihuț, Horațiu Mălăele, Ștefan Bănică și Ion Caramitru.

Înainte de reprezentația propriu-zisă, publicul va avea ocazia să participe la o conferință menită să apropie spectatorii de esența spectacolului. Accesul la eveniment este gratuit, dar necesită înscriere prealabilă până la data de 28 iunie 2024, prin trimiterea unui e-mail la adresa [email protected], în care să fie indicate numele tuturor participanților.

 

„Îi așteptăm pe românii din Italia cu mare bucurie”

 

Actrița Emilia Popescu a declarat: „Îi așteptăm pe românii din Italia cu mare bucurie la o întâlnire cu poezia românească și cu muzica românească, la o întâlnire de suflet în limba și cu limba română. Este o onoare pentru mine să fac parte din acest spectacol.”

Proiectul „Aplauze pentru poet pe scenă... în Italia” este realizat de asociația culturală The Culture Club, sub patronajul Ambasadei României în Italia, Malta și San Marino, și va continua cu alte două reprezentații în Italia, la Milano (2 iulie) și Bologna (3 iulie). Conceptul video al spectacolului este semnat de Virgil Oprina, regia muzicală este asigurată de Oltea Șerban-Pârâu, iar ideea și regia artistică aparțin lui Ovidiu Miculescu.

Proiectul este finanțat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni și beneficiază de suportul mai multor parteneri culturali și partenerii media.

Acest eveniment aduce poezia românească în mijlocul celei mai mari comunități de români din afara țării, oferind o experiență culturală de neuitat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel