Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania: Ziua Internațională a Iei va fi sărbătorită la Muzeul Pueblo de Asturias din Gijón
WhatsApp
Asociația Cultura Mater organizează sâmbătă evenimentul intitulat „Asturias se îmbracă în Ie”, la Muzeul „Pueblo de Asturias” din Gijón, Spania. Prin această manifestare, se celebrează Ziua Universală a Iei, care este sărbătorită anual la data de 24 iunie.

Manifestarea reprezintă o sărbătoare a identității culturale românești și va avea loc începând cu ora 15:00.

Proiectul din 20 mai este organizat în parteneriat cu Departamentul pentru Românii de Pretuntindeni.

„Asociația Cultura Mater este o asociație de români din nordul Spaniei, care își dorește promovarea culturii tradiționale românești. Ne dorim, de asemenea, să îi învățăm pe copiii români din Spania limba română, astfel încât aceștia să nu-și piardă rădăcinile și să cunoască țara din care provin. Avem grupuri de dans de adulți si de copii, predăm Limba Română, Geografie, Istorie, participăm la diferite festivaluri, organizăm festivaluri și strângere de ajutoare umanitare etc”, se menționează pe pagina de facebook a Asociației.

Ziua Internațională a Iei

 

Sărbătoarea „cămăşii cu altiţă”, cum mai este denumită ia, a fost iniţiată în anul 2013 de comunitatea „La Blouse Roumaine”, care a dorit ca bluza tradiţională românească împreună cu tradiţia noastră moştenită din timpuri imemoriale, să devină un adevărat brand de ţară, recunoscut în întreaga lume.

Ziua de 24 iunie coincide cu Sărbătoarea Sânzienelor, aluzie la faptul că în tradiţia noastră populară, acestea erau îmbrăcate în ii.

Adresa Muzeului: Paseo Dr. Fleming, 877, 33203 Gijón, Asturias, Spain.

Adresă e-mail Asociație: [email protected]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel