Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Viața unei românce de 17 ani a fost luată din gelozie. Ultimele cuvinte ale Denisei: „Te rog, nu-mi face nimic!”
WhatsApp
„Am înjunghiat-o, dar nu am vrut să o ucid” , a recunoscut Rocio Martinez Santamaria, astăzi, la procesul pentru crima asupra româncei Denisa D., care se desfășoară la Tribunalul Provincial Madrid, Spania. S-a întâmplat în noaptea de 25 noiembrie 2018. 

Victima avea 17 ani. A fost înjunghiată de două ori în abdomen, care i-a afectat organele vitale. Vorbea la telefon cu prietena ei Silvia, care auzea o bătaie în uşă şi imediat ce a deschis-o a implorat: „Rocio, te rog, nu-mi face nimic”. Victima a a sângerat până la moarte. Supranumită 'La Golosina' pentru că este diabetică, inculpata susţine că nu şi-a putut controla impulsurile şi neagă că ar fi ameninţat anterior minora. „Nici nu am cunoscut-o personal”, a spus ea în fața magistraților.

Pe banca acuzaților stă şi Mario Tabanero, complice al lui Rocio Martinez. La acea vreme avea o relație cu presupusa criminală. Gelozia a fost declanșatorul acestei omucideri. Rocío a avut un „episod de frenezie în mașină, lovindu-se de geamuri” când a văzut o cerere de prietenie de la Denisa pe Instagram, a relatat ea.

Relația lor s-a încheiat când tânăra a intrat în închisoare. Acum cei doi dau vina unul pe altul. Procuratura cere 26 de ani de închisoare pentru Rocío pentru crimă, amenințări și hărțuire morală, deși avocatul ei solicită un factor atenuant pentru dependența de droguri. La rândul său, avocatul familiei victimei, a anunțat că în raportul său final își va reduce cererea de la 25 la 20 de ani de închisoare, ținând cont de mărturisirea sa târzie.

Pentru Mario, Parchetul cere 20 de ani de închisoare. A dus-o pe presupusa autoare a crimei cu mașina la locul unde locuia Denisa cu noul ei iubit, Iván, în orașul Alcorcón. Rocío asigură că i-a dat arma crimei. Din acest motiv, avocatul familiei victimei solicită o circumstanță agravantă pentru eventuală intenție. 

Spania. Se cere o condamnare „răsunătoare” pentru un român: „Nu sunt vinovat! Eram în România în acea perioadă”. Experții îl contrazic

 

Mărturisirea lui Rocio

 

„Mario a fost cu amândouă în același timp. M-a lăsat acasă și a plecat cu ea”, a spus Rocío plângând în fața judecătorilor. Tânăra a relatat că la acea vreme lucra ca telemarketer dimineața și că iubitul ei își câștiga existența transportând dependenți de droguri în orașul Valdemingómez, un punct de vânzare de droguri situat la kilometrul 12 al autostrăzii Valencia.

„În ziua evenimentelor am consumat bere, hașiș și cocaină și ne-am dus la cina la Burger. În mașină i-am luat mobilul și am văzut un mesaj de la Denisa. Ea a spus că s-a distrat grozav. Așa că i-am spus să mă ducă la autobuz, că vreau să-l las. Dar Mario m-a dus acasă la Denisa să rezolv lucrurile. Nu-i cunoșteam casa, nici locul, nici nimic”, a spus Rocio.

Ea asigură că era dependentă de droguri, că Mario i-a aprovizionat și că în acea după-amiază era foarte nervoasă. „Pe drum mi-a spus ce a făcut, că îi pare rău, că mă iubește”. Ea susține că avea o dependență emoțională puternică de băiat. „Mario mi-a dat cuțitul. L-am avut în torpedo. Nu știu în ce scop a făcut totul”, a spus ea. Își amintește că totul s-a întâmplat foarte repede: „Mi-a spus care este ușa. Am vrut să plec. Am rugat-o pe Denisa să-mi arate mesajele. Ne-am certat, am început să ne scuturăm și la un moment dat am înjunghiat-o cu cuțitul. Am auzit-o spunand oh! și am fugit. Dacă aș fi știut că e așa aș fi sunat la 112. Sunt foarte impulsivă”.

Au lăsat-o pe Denisa pe hol într-o baltă mare de sânge și au fugit. El nu a oferit detalii despre cum a fost eliminată arma, un cuțit care a fost găsit într-un tomberon din apropiere.

Spania. Chiriașii români rău-platnici, din nou în atenția polițiștilor: Mai multe mașini de lux furate într-un atelier clandestin

 

„Mario și prietenii lui mi-au manipulat telefonul”

 

Cuplul a mers la apartamentul unui prieten din Aluche. Apoi au petrecut noaptea la casa unchiului băiatului, încercând să găsească un alibi. „Au venit părinții lui Mario și au insistat că el nu este de vină pentru nimic, că trebuie să declare că sunt eu”, a spus Rocío. Aceasta asigură că nu a văzut niciodată sânge, nici pe cuțit, nici pe hanoracul pe care îl purta. Tatăl său este gardian civil în Serviciul de Protecție a Naturii (Seprona). El a fost cel care a convins-o să se predea după ce l-a sunat cerând ajutor. Neagă ferm că ar fi amenințat-o pe minora româncă cu uciderea ei, deși anchetatorii Grupului VI Omucideri a Poliției Naționale i-au descoperit mesajele.

„Mario și prietenii lui mi-au manipulat telefonul”, a argumentat ea la audierea, la care a fost prezentă și Daniela, mama Denisei. Îmbrăcată în negru, ea a auzit versiunile contradictorii ale acuzaților. O prietenă a fiicei ei a contactat-o ​​prin Instagram pentru că Mario i-a spus ce s-a întâmplat. „A ținut-o în brațe în timp ce Rocío a înjunghiat-o”, ar fi spus Mario prietenilor apropiați.

Părinții victimei, de origine română, știau că cele două fete au probleme și au venit să vadă conversațiile pe care le-au purtat prin rețelele de socializare . Rocío era geloasă pe Denisa. „Mă duc și o să te omor și atât. Și chiar dacă nu te ucid, o să te lovesc”, a fost unul dintre mesajele pe care le-a primit.

Spania. 56 de ani de închisoare pentru o familie de români care a exploatat zece conaționali: Ținuți în condiții mizere, insultați și neplătiți

 

„Nu am auzit țipete sau câini”

 

Versiunea lui Mario nu coincide cu cea a lui Rocío, pe care a definit-o ca fiind o persoană agresivă : „Mi-a rupt mobilul, am o crăpătură pe față, ne-am certat”, a spus el în fața judecătorilor. Relația lor s-a încheiat la scurt timp după ce ea a intrat în închisoare. „La Golosina” tocmai a făcut un avort. Rămâne liberă, în așteptarea deciziei judecătorești.

Mario recunoaște că a condus mașina până la locul unde Denisa urma să o ia pe Rocío, dar conform relatării sale, nu a făcut-o de bunăvoie: „Când i-a încetat frenezia, mi-a spus că știa deja unde locuiește. Mi-a spus că va vorbi despre niște chestii cu Denisa. Era deja mai calmă”, a argumentat el. Denisa era singură acasă, iar afară ploua. „Am văzut că s-a stins lumina și am crezut că nu e nimeni în cameră. Rocío a coborât din mașină cu punga cu insulină”, ​​a povestit el.

Mario neagă categoric că a văzut-o pe Rocío că avea un cuțit. Potrivit relatării sale, s-a dus la mașină. „Nu m-am alarmat pentru că am crezut că nu este nimeni acolo. Nu am auzit țipete sau câini”. El estimează că au petrecut cinci minute acolo. Atunci Rocío a mărturisit că i-a „înțepat” fosta iubită și au fugit pentru că aceasta fusese „în șoc, neștiind ce să facă”. De aceea s-a hotărât să-și sune mătușa, care este psiholog, pentru sfat și i-a spus să aștepte până a doua zi. „Nu am nicio vină, nu vreau să fiu asociat cu ea”, a conchis el, încercând să se disocieze de această crimă.

 

------------------------------------

Dragi cititori, pagina de Facebook a site-ului ȘtiriDiaspora întâmpină probleme din cauza unor restricții abuzive care ne limitează impactul, iar astfel nu mai putem ajunge la dumneavoastră. Dacă doriți să fiți în continuare la curent cu cele mai importante știri și evenimente din Diaspora, vă rugăm să urmăriți și noua pagină a site-ului nostru:  

https://www.facebook.com/stiridiasporaexclusiv          

Vă mulțumim ca sunteți alături de noi,

Echipa ȘtiriDiaspora

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel