Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Unul dintre bulevardele principale ale oraşului Calpe se numeşte România
WhatsApp
În Spania există un oraș în care românii sunt printre cei mai apreciați localnici și există chiar un bulevard care poartă numele țării noastre. 
calpe_spania

Calpe este o stațiune renumită de pe Costa Blanca. Aici s-au stabilit englezi, belgieni, nemți dar și foarte mulți români, îndrăgostiți de priveliștile spectaculoase de la malul Mării Mediterane. Mai bine de jumătate dintre locuitorii orașului Calpe sunt străini, potrivit unui reportaj realizat de Stirile TVR.ro.

Deși vorbim despre o stațiune turistică, românii care trăiesc aici nu sunt sezonieri. Ei și-au întemeiat familii, afaceri și sunt printre cei mai apreciați. Cei mai mulți dintre românii din Calpe s-au stabilit în Spania în urmă cu aproape 20 de ani.

În Calpe până și spaniolii vorbesc românește, iar mâncărurile tradiționale sunt printre cele mai căutate atât de turiști cât și de localnici.  Spaniolii au învățat românește și mănâncă sarmale și slăninuță cu ceapă în toiul veriitre locuitorii din Calpe sunt români. Românii sunt atât de apreciați în Calpe încât unul dintre bulevardele principale ale orașului fost numit România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel