Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Un român riscă 93 de ani de închisoare, după ce a incendiat casa fiicei sale vitrege și a lăsat 7 victime: "Tocmai venisem de la un grătar"
WhatsApp
Un român din Valencia riscă 93 de ani de închisoare, fiind acuzat că a incendiat locuința fiicei sale vitrege, provocând arsuri și răni grave familiei sale. Șapte persoane, între care și un copil de 7 ani, fiul vitreg al inculpatului, au suferit arsuri grave. Românul, care prezenta și el căteva arsuri când a fost săltat de polițiști, se apără spunând că el tocmai venise de la un grătar, unde suferise câteva accidente. 

Presupusul autor al unui incendiu, în care șase membri ai aceleiași familii au suferit arsuri grave - între care și un copil de șapte ani, a negat faptele. El a fost audiat în cadrul procesului, desfășurat la Secția a II-a a Tribunalului Provincial din Valencia, în care este acuzat că ar fi dat foc la locuința fiicei sale vitrege din Valencia. Omul arestat ca presupusul autor al atacului, Ion P., avea 50 de ani la momentul faptelor și este de naționalitate română.

Bărbatul neagă că ar fi fost prezent la locul faptei în acea dimineață, în ciuda faptului că poliția l-a văzut cu câteva momente înainte transportând niște sticle, iar când a fost arestat la domiciliul său, la abia o jumătate de oră după incendiu, era încă desculț și cu un picior ars. În încercarea de a justifica arsurile incriminate, inculpatul a susținut că s-a ars la un grătar, potrivit levante-emv.com.

Spania. Un român riscă 93 de ani de închisoare, după ce a incendiat casa fiicei sale vitrege

 

Parchetul cere ca inculpatul să execute 93 de ani de închisoare pentru șase infracțiuni de tentativă de omor, dintre care una cu circumstanța agravantă de rudenie, și o infracțiune de incendiere cu pericol pentru viața persoanelor. La rândul său, apărarea, condusă de avocatul Alberto Gil, cere achitarea, deoarece clientul său insistă că nu a provocat incendiul.

 

Vezi și: TEROARE în Spania. Un român a INCENDIAT casa unde se ascundea FIICA sa: Copil de 6 ANI, ARSURI SEVERE. Alte 4 persoane rănite grav

 

Evenimentele au avut loc la 14 octombrie 2020, la ora trei dimineața, când inculpatul, cetățean român, s-a deplasat la domiciliul fiicei sale vitrege, cu care avea o dușmănie din motive care nu au fost clarificate în cadrul ședinței de judecată. De fapt, acuzatul susține că se înțelegea bine cu fiica sa vitregă și că a plătit chiar și nunta acesteia.

Ion se apără:  „N-am fost eu! Tocmai venisem de la un grătar“

 

Potrivit unor surse, totul ar fi pornit de la un dezacord între familii cu privire la relația dintre copiii lor. Fiica vitregă a bărbatului plecase să locuiască împreună cu iubitul ei în această casă, deși familia sa nu a aprobat relația. De aici până la un război în toată regula a fost doar un pas. Bărbatul a luat o canistră de combustibil, a împrăștiat substanța pe ușă și împrejurul case, apoi a dat foc, fuginde de la fața locului cu un scuter. 

Procurorul consideră că, cu "scopul de a provoca vătămarea integrității corporale" a fiicei sale vitrege și a partenerului acesteia, știind că amândoi se aflau în casă împreună cu alte persoane, a golit benzina din sticle și a dat foc la casă.

În urma incendiului, șase persoane au fost rănite, cu arsuri grave de gradul doi. Cei mai afectați au fost mama soțului fiicei vitrege a inculpatului (care a fost singura din casă care a scăpat nevătămată) și un băiat de șapte ani, fiul vitreg al inculpatului. Amândoi au suferit arsuri pe 50 la sută din corp. Femeia, care a depus ca martor, a arătat în sala de judecată, ridicându-și tricoul, cicatricile grave care încă îi amintesc că a fost cât pe ce să moară în incendiu.

 

-------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel