Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania și România, codașe în UE la capitolul ocuparea forței de muncă
WhatsApp
Potrivit unui raport întocmit de către Eurostat, Spania și România sunt codașe în UE la capitolul ocuparea forței de muncă.

România și Spania sunt în grupul celor 5 țări codașe ale acestui clasament. Grupul alcătuit din Croația (68,2%), Spania (67,7%), România (67,1%), Italia (62,7%) și Grecia (62,6%) se poziționează pe ultimele locuri. 

Situația era aceeași în 2020, dar împreună cu Belgia. Belgia însă a reușit în 2021 să depășească bariera de 70% .

În opt state membre UE rata de ocupare a fost mai mare de 78%. Procentul reprezintă unul dintre cele trei obiective stabilite în planul de acțiune 2030 al Pilonului european al drepturilor sociale.

De cealaltă parte a clasamentului se situează Olanda (81,7%), Suedia (80,7%) și Republica Cehă (80%). 

Spania și România, codașe în UE la capitolul ocuparea forței de muncă. Rata de ocupare în rândul tinerilor între 15 și 24 de ani în 2021 este de 32,7% în Uniunea Europeană față de 20,6% în Spania. 

Germania ajunge la o rată de ocupare a tinerilor de 48,7% – mai mult decât dublu față de Spania.  Deasupra Spaniei se plasează și alte țări vecine, precum Franța cu 32,2% sau Portugalia 22,8%.  Italia abia ajunge la 18% în ceea ce privește ocuparea celor mai tineri.

În ceea ce privește persoanele între 55 și 64 de ani, rata de ocupare în UE a fost de 60,5% în 2021, iar în Spania 55,8%.  La fel, Germania este din nou poziționată în fruntea tabelului cu aproape 72%, în timp ce Italia nu a reușit să ajungă la 54%.

 

Spania depășește pentru prima dată 20 de milioane de angajați, cu o creștere uriașă a contractelor permanente

Luna trecută s-a încheiat cu 184.577 de afiliați la asigurările sociale în plus și cu 86.280 de șomeri mai puțini. Spania împlinește zece luni la rând cu cea mai mare rată a șomajului din întreaga UE.

Aprilie a fost o lună a contrastelor pe piața muncii spaniolă. În timp ce datele de afiliere la Asigurări Sociale certifică încheierea boom-ului, pentru prima dată în istorie au fost semnate aproape tot atâtea contracte permanente ca cele temporare. În plus, luna trecută s-a închis pentru prima dată cu peste 20 de milioane de angajați, prima dată când s-a atins această cifră de când există recorduri, potrivit ziarulromânesc.es.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel