Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania și Grecia cer introducerea unui pașaport de vaccinare anti-COVID: „Se pregătesc deja pentru următorul sezon estival”
WhatsApp
Spania şi Grecia insistă pentru introducerea unui pașaport de vaccinare anti COVID-19. Ideea este respinsă la nivelul Uniunii Europene deoarece ar crea discriminare. Există însă varianta introducerii unui certificat bazat pe indicaţiile Organizației Mondiale a Sănătății.
UE schimbă regulile de călătorie de la 01 februarie

„Certificatele există. Noi o să introducem, probabil, la nivelul Uniunii Europene un certificat-tip, bazat pe modelul indicat de OMS, care există deja. Asta pentru a unifica această certificare”, a declarat Adina Vălean, comisar european pentru Transporturi. 

„Există o majoritate în Uniunea Europenaă care este împotriva conceptului de paşaport de vaccinare. Grecia şi Spania se pregătesc deja pentru următorul sezon estival, de aceea sunt principalele promotoare ale acestui lucru”, a explicat aceasta.

 

Adina Vălean: „Un pașaport sau un certificat vaccinare ar trebui să fie acceptat de toată lumea”

 

„Un pașaport sau un certificat vaccinare, că să poată să fie util într-o mișcare transfrontalieră, ar trebui să fie acceptat de toată lumea. Degeaba îl introduc danezii, să spunem, el poate avea efect numai în interiorul țării respective.

Ca să fie efectiv în restul Europei ar trebui ca toate statele membre, sau majoritatea, să îl accepte ca formă de pașaport. Eu nu cred că se va ajunge aici, cel puțin în viitorul apropiat.

Comisia descurajează această discuție, tocmai din cauza faptului că există, în mod evident, pericolul să devină discriminatoriu pentru cei care nu au acces la vaccin sau pentru cei care nu doresc să se vaccineze”, a mai spus Adina Vălean la Antena 3.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel