Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania se pregătește să retragă anumite bancnote euro din circulație
WhatsApp
Banca Spaniei retrage din circulație anumite bancnote euro. Iată cum să le schimbați pentru a evita pierderile financiare
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

În curând, o serie de bancnote euro va ieși din circulație în Spania. Începând cu această lună Banca Spaniei va retrage aceste bancnote din piață dacă acestea sunt deteriorate sau nu mai îndeplinesc standardele de calitate impuse. Astfel de bancnote pierd valoarea lor și utilizatorii trebuie să le schimbe pentru a nu suferi pierderi financiare.

Ce trebuie să știe cetățenii

 

Raportul recent al Băncii Spaniei subliniază că, în ciuda tendinței către plăți digitale, 65% dintre spanioli continuă să folosească numerarul în viața de zi cu zi. Această realitate menține cererea pentru bancnotele euro în ciuda iminentei retrageri.

Procedura pentru schimbul bancnotelor este simplă: dacă acestea sunt deteriorate prin rupere, umezeală accidentală, sau sunt murdare sau pătate, utilizatorii pot solicita schimbul lor la oricare dintre sucursalele Băncii Spaniei. În aceste cazuri, bancnotele vor fi înlocuite cu altele noi de valoare egală sau utilizatorii pot opta să primească suma creditată în contul lor curent, informează cotidianul Noticias Trabajo.

Cu toate acestea, există excepții. Banca Spaniei nu va schimba bancnotele care prezintă semne de deteriorare intenționată sau care au fost modificate în mod neautorizat. De asemenea, bancnotele contaminare cu substanțe periculoase sau cele care prezintă defecte de fabricație pot fi retrase imediat din circulație.

Pentru a evita situațiile în care banii devin inutilizabili, cetățenii sunt sfătuiți să fie atenți la starea bancnotelor pe care le dețin și să le schimbe prompt în caz de deteriorare. 

-----------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel