Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Șase români, traficați și exploatați de doi conaționali. Oamenii trăiau în condiții insalubre și munceau fără a fi plătiți
WhatsApp
Doi frați români, acuzați de trafic și exploatare a unor conațional în Balazote, riscă pedepse de peste 50 de ani de închisoare. Cei doi sunt acuzați de comiterea a șase infracțiuni de trafic de persoane și exploatare prin muncă a șase muncitori români.
Spania. Șase muncitorii români, traficați și exploatați de doi conaționali. Oamenii trăiau în condiții insalubre și munceau fără a fi plătiți

Secția a II-a a Tribunalului Provincial din Albacete îi va judeca luni, 13 septembrie, pe cei doi români, acuzați de comiterea a șase infracțiuni de trafic de persoane și exploatare prin muncă. Parchetul solicită un total de 54 de ani de închisoare, câte nouă ani pentru fiecare infracțiune, pentru fiecare dintre cei doi inculpați, din care aceștia ar urma să execute doar 20 de ani.

Potrivit rechizitoriului, faptele au avut loc în prima jumătate a anului 2014, când inculpații, doi frați români, au contactat șase conaționali, cărora le-au promis locuri de muncă în agricultură și cazare în localitatea Balazote din Albacete. Inculpații le-au promis muncitorilor că vor munci câte 11 ore pe zi (de la ora 6.00 până la ora 17.00), o cazare decentă și un salariu în funcție de numărul de ore lucrate.

 

Cazați într-un depozit insalubru, care avea doar două băi și fără apă caldă

 

Ajunși la Balazote, muncitorii români au fost cazați într-un depozit insalubru, care avea doar două băi și fără apă caldă. Muncitorii erau nevoiți să doarmă pe saltele puse pe niște lăzi, în loc de paturi. Pentru cazare, românii trebuiau să plătească câte 80 de euro pe lună, plus câte patru euro pentru buteliile cu gaz și câte cinci euro pentru transportul până la locul de muncă, pe un câmp unde cultivau ceapă. 

Confruntați cu astfel de condiții, muncitorii au început să protesteze, fiind amenințați însă de inculpați că, dacă vor pleca, vor fi nevoiți să plătească pentru călătoria în Spania. Deoarece oamenii nu aveau bani, au acceptat condițiile. Cei doi inculpați au confiscat documentele muncitorilor, continuând să-i amenințe constant. Unii muncitori urmau să primească 2.100 de euro pe lună, alții -  936 de euro (în funcție de orele lucrate), însă nu au fost plătiți niciodată. Românii au muncit ș trăit în aceste condiții timp de 70 de zile, între 19 mai și 22 iulie, scrie lavanguardia.com.

De asemenea, Parchetul cere ca cei doi inculpați să primească interdicția de a exercita profesii legate de transport, cazare și de  angajare a altor persoane timp de 54 de ani. În plus, inculpații trebuie să despăgubească în comun pe fiecare dintre cele șase victime cu câte 6.000 de euro.

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel