Vedetele fiecarei mese festive, ca în fiecare an, sunt preparatele din carne de porc.
"De sărbători, în special, afumătură, cârnaţi proaspeţi, lebăr, mărar, ouă, carne, condimente pentru cârnaţi, pentru sarmale", a declarat Adrian Niţă, proprietarul unui magazin cu specific românesc din Alicante.
Gospodinele se grăbesc să facă cumpărături şi se asigură că au toate ingredientele unei mese perfecte de Crăciun, întrucât cererea este mare iar marfa se vinde foarte repede.
"Două verze. Le iau de acuma că nu mai găsim. Pentru sarmale", a spus o româncă, pentru TVR.
"Fac de toate, începând de la caltaboşi, cârnaţi, sarmale, cozonac. Îmi vin finii, îmi vin copiii. Vin pe rând, câte şase o dată", a spus o altă româncă pentru aceeaşi sursă.
În urma restricţiilor de sărbători adoptate de autorităţile din Spania, vor fi permise doar adunări private de câte maxim şase persoane la o gospodărie de sărbători, faţă de 10 cum era anterior. Schimbarea a venit pe fondul creşterii infectărilor cu COVID-19, chiar înainte de Crăciun. Unele comunităţi au decis chiar interzicerea adunărilor şi deplasărilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News