Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Româncă, mesaj în lacrimi după ce a învins coronavirusul: „Mi-a fost frică” (VIDEO)
WhatsApp
O româncă infectată cu coronavirus în Spania a transmis un mesaj în lacrimi după ce s-a vindecat.

Marcela s-a vindecat într-un spital din Alcalá de Henares și a povestit, potrivit antena3.com, cum își amintește de asistenta care îi striga „Hai campioano!" sau medicul care i-a spus „Ai încredere!".

Românca povestește cum a petrecut o săptămână acasă cu simptome care au început la fel ca o tuse și cu o febră de 37,5, dar s-a înrăutățit și a ajuns la Spitalul „Príncipe de Asturias" din Alcalá de Henares. Marcela a mai spus că nu va uita niciodată camera cu numărul 528, acolo unde a stat izolată timp de o săptămână și de unde a ieșit vindecată.

„Am fost infectată cu coronavirus și am trăit cele mai grele două săptămâni din viață. La spital am ajuns în stare gravă, însă, mulțumită personalului medical, care m-a ajutat, am reușit să înving coronavirusul. M-am emoționat pentru că am trecut prin momente foarte dificile. Mi-a fost frică. Vreau să le mulțumesc medicilor pentru tot ceea ce au făcut pentru mine, dar și infirmierelor care m-au îngrijit. Datorită lor sunt acum bine, acasă”, spune Marcela.

 

„Curaj campioano, tu poți!”

 

Femeia mai povestește cum toată lumea, personalul medical și pacienții, erau conștienți că inamicul cu care trebuie luptat este unul străin și că în fiecare zi era o nouă bătălie în care nimeni nu era dispus să se predea. Ea este emoționată când își amintește fiecare mic gest de afecțiune din partea persoanelor necunoscute, fiecare încurajare precum cea a asistentei care i-a spus: „Curaj campioano, tu poți!" sau a doctorului care a luat-o de mâna și i-a spus: „Ai încredere!". Și chiar a sunat să anunțe la locul de muncă pentru că ea numai avea baterie la telefon. Știa că este important să anunțe pentru că lucrează într-un cămin de bătrâni.

Acum, acasă, are ajutorul celor doi copii care îi lasă mâncare sau orice altceva de care are nevoie în lift. Ea se gândește la oamenii care nu au familie. Deoarece este încă foarte slăbită trebuie să rămână în izolare acasă până când va fi complet recuperată. Marcela se gândește la colega de salon care era mai rău și speră să aibă vești bune de la ea.

Marcela se află în Spania de 22 de ani, a venit din România și știe că exemplul ei poate încuraja multe persoane. Acum se simte în siguranță. Ea este încă acasă în recuperare pentru că a trecut pericolul. Vrea ca totul să se termine cât mai curând posibil pentru a aduce flori oamenilor care au ajutat-o.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel