Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Român, acuzat că a pus capăt vieții iubitului său: „Îl iubeam, nu știu ce s-a întâmplat, alcoolul; Am băut doi, trei litri de vin și 20 de beri“
WhatsApp
Românul Doru Robert Diditel, în vârstă de 27 de ani, acuzat că și-ar fi ucis iubitul, spune că nu-și amintește nimic: "Am băut doi sau trei litri de vin și douăzeci de beri".

Procesul pentru crima de la San Juan de la Arena din noaptea de 4 noiembrie 2020 a început luni dimineață, în secția a treia a Tribunalului Provincial, cu mărturiile celor trei persoane care se aflau în casa din orașul spaniol San Juan de la Arena în momentul uciderii lui Alejandro Fernández-Canteli Alvarez, un artist de 60 de ani din Oviedo. Principalul suspect nu a putut explica ce s-a întâmplat.

Românul Doru Robert Diditel, în vârstă de 27 de ani, care era iubitul victimei de câteva luni, a afirmat că a băut "doi sau trei litri de vin și douăzeci de beri" pentru a justifica faptul că nu-și amintește nimic și a asigurat: "Îl iubeam cu adevărat, nu știu ce s-a întâmplat, alcoolul, dar nu am vrut niciodată să-i fac rău".

Vezi și: Spania. Patronul unui hotel, asasinat de un român. Tânărul, expulzat în România: „Nu-mi amintesc ce am făcut“

Proprietarul casei, un bărbat cu deficiențe cognitive, a spus la proce că totul a început pentru că "Robert a vrut să meargă la La Carriona să cumpere jointuri și Álex (prietenul său) l-a împiedicat să facă acest lucru". Și prietenul proprietarului casei, tot român, a recunoscut: "L-am auzit pe Robert spunând: 'Înainte să mă omoare cum l-au omorât pe tata (a fost înjunghiat mortal de un cumnat), îl omor pe el', era foarte beat".

Robert locuia în acea casă de la periferia orașului San Juan de la Arena de trei sau patru ani. Rămas orfan, a venit din România în căutarea unei oportunități și l-a luat pe Virgil M., pe care îl cunoștea din sat încă din copilărie și care locuia în Arena împreună cu partenerul său, José María F. R. 

Robert a petrecut o perioadă în Franța, dar s-a întors în Spania pentru a scăpa de un proces, potrivit lui Virgil.

Românul, descris în termeni duri de prieteni: „Bea, fuma jointuri și se supăra, uneori devenea violent"

 

José María spune că cei doi trăiau din pensia sa de 400 de euro. Conviețuirea cu Robert nu era tocmai minunată: "Bea, fuma jointuri și se supăra, uneori devenea violent". Prietenul lui José María a confirmat acest lucru: "Devenea violent. Odată a trebuit să-l dau afară pe el și pe un alt prieten pe care îl avea. Când a început cu Álex, ca să fiu sincer, se certau mereu, în mașină, în Avilés.... Robert bea foarte mult, 20 sau 30 de cutii de bere pe zi, și fuma și el".

De asemenea, este adevărat că Alex era hotărât să-și scoată prietenul din spirala autodistructivă în care se afla. Acuzatul însuși a mărturisit: "Mă învăța mereu să pictez, mă liniștea, mă învăța și să citesc și să scriu, îl iubeam foarte mult". Versiunea inculpatului cu privire la cele întâmplate a fost foarte diferită de cea oferită de martori.

Potrivit acestuia, Virgil a fost cel care i-a cerut să meargă la Avilés pentru a obține hașiș. "Mi-a spus lucruri foarte urâte, m-a întrebat de ce nu mă duc să cerșesc pe stradă sau să fac rost de bani cu alți băieți". Potrivit versiunii acuzațiilor, Robert a fost cel care a vrut să meargă după droguri, iar când nu a obținut-o de la Álex, a încercat cu José María, pe care a sfârșit prin a-l arunca la pământ și a-l lovi cu pumnii de mai multe ori, după cum a indicat bărbatul agresat în proces. În acel moment, a declarat Virgil, Álex a intervenit și l-a lovit cu pumnul în față pe Robert, care l-a amenințat deschis pe prietenul său: "Lasă-mă să te omor, p***narule", potrivit versiunii acuzațiilor, ctate de La Nueva Espana.

Niciunul dintre cei doi martori nu l-a văzut pe Robert luând cuțitul și înfigându-l în Alex. După ce Robert l-a agresat pe proprietarul casei, Alex a cerut să fie lăsat în pace, că el se ocupă să îl calmeze. Dar nici pe departe nu a fost așa. Acuzarea susține că Robert s-a dus într-o bucătărie din afara casei, a luat un cuțit pe care îl aveau pentru curățat cartofi și l-a înfipt în pieptul lui Alex. Lama, lungă de 10 centimetri și lată de 1,6 centimetri, a intrat între coaste, atingând plămânul și aorta, José María și Virgil au ieșit din camera lor și l-au văzut pe Álex sângerând. "Mă duc la San Agustín", a spus el, și a fugit la mașină.

A pornit mașina, dar nu a mers prea departe, pentru că bărbatul din Oviedo era rănit mortal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel