Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania renunţă la "vizele de aur", prin care străinii care cumpără o proprietate 500.000 de euro primesc drept de rezidență
WhatsApp
Spania va renunţa la programul aşa-numitor 'vize de aur' ce le acordă drept de rezidenţă străinilor care fac investiţii de cel puţin 500.000 de euro pe piaţa imobiliară din ţară, le-a declarat luni prim-ministrul Pedro Sanchez reporterilor, transmite Reuters.

Desfiinţarea programului va ajuta la a face accesul la locuinţe convenabile 'un drept în loc de o afacere speculativă', a declarat Sanchez.

Programul le permite cetăţenilor din afara Uniunii Europene care investesc cel puţin 500.000 de euro - fără a contracta un credit ipotecar - pe piaţa imobiliară spaniolă să obţină un permis special de a locui şi munci în ţară timp de 3 ani.

"Astăzi, 94 din 100 de astfel de vize sunt legate de o investiţie imobiliară (...) în oraşele mari care se confruntă cu o piaţă foarte tensionată şi unde este aproape imposibil de găsit o locuinţă decentă pentru cei care deja trăiesc, muncesc şi îşi plătesc taxele aici", a spus Sanchez.

În şedinţa sa de marţi, guvernul va lansa un proces de eliminare a acestui program, după ce a studiat un raport prezentat de Ministerul pentru Locuinţe.

Ţara vecină Portugalia şi-a modificat recent programul propriu de 'vize de aur', din care a exclus investiţiile imobiliare pentru a răspunde crizei în acest domeniu. Străinii care vor să îşi asigure drept de rezidenţă îşi pot plasa totuşi banii în fonduri de investiţii.

Comisia Europeană a cerut de multă vreme să se pună capăt tuturor acestor programe, invocând riscuri de securitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel