Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Prostituată româncă, protagonista unei povești în benzi desenate. Amelia: Prin mine puteți cunoaște toate femeile exploatate
WhatsApp
Ieri după-amiază, la Muzeul Don Quijote din Madrid, s-a desfășurat un eveniment cultural, lansarea unui volum sub formă de benzi desenate - „Amelia, povestea unei lupte", care, cu siguranță, ne va face pe mulți dintre noi să reflectăm asupra problemei prezentate. La eveniment au participat românca Amelia Țigănuș, protagonistă și co-scenaristă, Alicia Palmer, co-scenaristă și Roberto García, ilustrator.   
Spania. Prostiuată româncă, protagonista unei povești în benzi desenate

Din acest volum aflăm despre experiența teribilă și dezolantă a unei femei, Amelia Țigănuș, de origine română, care trăiește de mulți ani în Euskadi și care a muncit într-un bordel de la vârsta de 18 ani.  

"Acest volum de benzi desenate este un instrument pentru a semăna egalitate și dreptate. Prin intermediul poveștii mele personale puteți ajunge la cele mai exploatate femei de pe planetă și le puteți cunoaște. Amelia nu este doar o poveste personală, ci și o reflectare a luptei mișcării aboliționiste, care face din ce în ce mai multe progrese. Vrem ca fetele de astăzi, femeile de mâine, să aibă dreptul la o viață liberă, fără condiționări sau exploatare sexuală. Adică, să punem capăt tuturor situațiilor de violență sexuală împotriva femeilor, care ajung să fie prostituate. Spania este țara care consumă cea mai multă prostituție, există o cerere foarte mare", a comentat Amelia.

Țigănuș a  mai adăugat că cel mai complicat lucru pentru ea a fost să se vadă în imaginile din benzi desenate. A fost impresionată de un desen, prin care era reflectată prima ei zi în "bordel". Practic, din nou a revăzut-o pe acea fată de 18 ani, care a ajuns la bordel. Iar acea dramă continuă și astăzi, relatează miciudadreal.es.

 

Industria care transformă fetele și femeile sărace, în special din Europa de Est,  în marfă  

 

Un alt subiect despre care a vorbit Amelia, a fost cel al mișcărilor anti-aboliționiste, care văd prostituția ca pe o altă formă de muncă. În legătură cu acest subiect, Amelia a spus că nu are nicio părere, ci doar că prostituția este un mod de viață, însă nu aceasta este problema, dar ceea ce se află în spatele ei, și anume o rețea criminală care, împreună cu pornografia, adună mai mulți bani decât drogurile și armele. Este o industrie care transformă fetele și femeile sărace, în special din Europa de Est, Africa și America Latină, în marfă pentru rețelele de proxeneți.

Primarul orașului Ciudad Real, Pilar Zamora, care a participat la eveniment, a apreciat munca depusă de întreaga echipă. Și Ameli, protagonista benzii desenate, le-a mulțumit tuturor, reiterându-și totodată recunoștința față de colegii care au ajutat-o în elaborarea acestui volum de benzi desenate.

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel