Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Prostituată româncă bătută și sechestrată de un conațional: Și-a încuiat bebelușul cu ea în casă și a plecat la bar
WhatsApp
Parchetul din Granada a solicitat pedeapsa de patru ani și șase luni de închisoare pentru un român acuzat de lovirea și sechestrarea unei alte conaționale, care locuia cu el, soția sa și cei doi copii minori. Femeia convenise cu familia agresorului să locuiască în casa lor pentru a se putea sprijini reciproc în ceea ce privește plata chiriei.

Parchetul a solicitat pedeapsa de patru ani și șase luni de închisoare pentru un român acuzat de lovirea și reținerea unei femei care locuia cu el, soția sa și cei doi copii minori, după ce aceasta i-a explicat că nu poate plăti o parte din chirie, conform celor convenite anterior. 

Presupusul agresor, cetățean român, a încuiat-o în casă pe conaționala sa, după ce a lovit-o, iar la sosirea agenților au găsit-o la domiciliu împreună cu cei doi copii ai agresorului, în vârstă de șase ani, respectiv șapte luni. Potrivit rechizitoriului, victima și agresorul, ambii de naționalitate română, s-au mutat la Granada din Barcelona cu familia celui din urmă, convenind  ca femeia să contribuie la nevoile domestice comune cu banii pe care ea îi obținea din practicarea voluntară a prostituției, fără să se stabilească că acuzatul a obligat-o la asemenea practici, potrivit La Vanguardia.

A închis-o în casă cu 2 copii mici și a plecat să bea

 

Cu toate acestea, în noaptea de 13 noiembrie 2008, cei doi s-au certat după ce el i-a cerut femeii să contribuie cu o sumă de bani. Când i-a explicat că nu poate plăti, el „s-a înfuriat, lovind-o în față”. Ulterior, el a încuiat-o în casă și i-a luat telefonul mobil pentru a o împiedica să sune la poliție. Femeia, rănită, a rămas închisă cel puțin o oră, timp în care a cerut ajutor de la o fereastră blocată, până când o persoană a luat cunoștință de situație și a chemat Poliția Națională. Agenții au încercat să deschidă ușa, dar nu au putut, așa că au mers să-l caute pe presupusul atacator la un bar de lângă Carretera de Jaén, după indicațiile date de femeie.

Agenții l-au arestat și l-au dus la domiciliu pentru a putea elibera femeia, care a fost dusă la un centru de sănătate. Copiii minori ai acuzatului, în vârstă de șase ani, respectiv șapte luni, care se aflau în grija victimei, se aflau și ei la domiciliu. Ulterior, copiii  au fost duși într-un centru de primire al Guvernului andaluz până când, în sfârșit, la 1 decembrie 2009, au fost predați părinților lor, deoarece, în raportul Serviciilor Sociale, nu existau elemente care să indice lipsa de protecție.

Parchetul îl acuză pe inculpat de o infracțiune de reținere ilegală și de lovire, pentru care solicită pentru el patru ani și șase luni de închisoare și o amendă de 600 de euro. Victima a renunțat la momentul respectiv să exercite acțiuni penale. Procesul este programat pentru 15 iunie în secțiunea a doua a Curții Provinciale din Granada.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel