Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Primăria din Sevilia va închide faimoasa Plaza de Espana și va percepe turiștilor taxă de intrare
WhatsApp
Plaza de Espana (Piața Spaniei, n.r.), faimosul obiectiv turistic din orașul spaniol Sevila, va putea fi vizitată de turiști doar după ce au plătit o taxă. Inițiativa a atras critici. 
Piața Spaniei din Sevilia, un obiectiv turistic extrem de popular (Sursa foto: Freepik)

Turiștii care vizitează orașul Sevilia, situat în sudul Spaniei, ar putea fi nevoiți în curând să plătească o taxă pentru a se plimba în faimoasa Plaza de Espana, o piață largă și ornamentată, a anunțat primăria orașului, ca parte a planurilor de control al supraaglomerării turiștilor într-un spațiu public deschis.

"Plănuim să închidem Plaza de Espana și să taxăm turiștii pentru a finanța conservarea acesteia și pentru a asigura siguranța ei", a scris primarul Jose Luis Sanz într-o postare pe platforma de socializare X, însoțită de un videoclip care arată dale lipsă, fațade deteriorate și vânzători ambulanți care ocupă alcovurile și scările, potrivit Reuters.

Completată de o structură palatină neo-moresciană semicirculară încadrată de turnuri înalte la ambele capete și de patru poduri peste un șanț, Plaza face parte dintr-un complex construit pentru Expoziția Ibero-Americană din 1929, care a fost conceput pentru a reflecta spaniolitatea prin arhitectura și decorațiunile din faianță.

Mii de oameni din întreaga lume o vizitează zilnic, în trăsuri trase de cai sau pe jos.

Structura a servit drept decor pentru filmul "The Phantom Menace" din 1999, din franciza Star Wars, și este, de asemenea, un punct fierbinte al vieții culturale din Sevilla, găzduind concerte, piese de teatru și prezentări de modă.

Oamenii sunt nemulțumiți de planul primarului

 

Deși Sanz a precizat că rezidenților locali li se va permite în continuare accesul liber, mulți utilizatori X, inclusiv cei din Sevilla, au criticat rapid planul.

"O taxă de turism pentru TOȚI vizitatorii provoacă mai puține dezbateri și generează mai multe venituri. Ascultați oamenii, nu hotelierii", a scris un utilizator.

Un altul a adăugat: "Ceea ce oamenii vor de la dumneavoastră este o taxă de turism și o reglementare generală a turismului de masă care ne distruge orașul".

Cu peste trei milioane de turiști pe an și o populație de 700.000 de locuitori, Sevilla este al treilea cel mai vizitat oraș din Spania, care, la rândul său, este una dintre cele mai vizitate țări din lume, turismul reprezentând 13% din PIB.

Multe orașe se străduiesc să găsească un echilibru între turismul atât de necesar și menținerea atractivității lor pentru locuitori. Orașul lagunar Veneția din Italia va introduce o taxă începând cu luna aprilie pentru a limita numărul de turiști de o zi.

 

----------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel