Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. O familie de români, care nu-și plătise chiria din noiembrie, a oferit la schimb pe apartament un bolid de lux
WhatsApp
O femeie din Spania care și-a închiriat apartamentul unei familii de origine română, în speranța să mai câștige niște bani, și-a luat mare țeapă. Chiriașii nu au plătit chiria din noiembrie, anul trecut. Însă proprietara a pus piciorul în prag și i-a dat afară.
Spania. O familie de români, care nu-și plătise chiria din noiembrie, a oferit la schimb pe apartament un bolid de lux / Foto: Unsplash

Proprietara unui apartament din Avenida da Coruña, pe care îl închiriase unei familii de români și căreia nu-i fusese plătită chiria din noiembrie anul trecut, nu numai că a reușit să convingă grupul să accepte, în sfârșit, să părăsească locuința, dar a rămas impresionat că imobilul se afla în stare bună, fără aproape nicio deteriorare.

Această femeie din Lugo a primit în cele din urmă cheile de la apartamentul ei în această după-amiază de joi, în compania lui Francisco Ojea, managerul firmei de evacuare Mi Casa no es la Tuya, angajată de proprietar.

 

Românii sunt recunoscuți pentru închirierea de apartamente din care refuză să plece fără a fi plătiți



Ojea a fost cel care a afirmat că familia "face parte dintr-o mafie românească pe care am întâlnit-o deja de șase sau șapte ori în Lugo" și a cărei practică obișnuită, a spus el, este de a nu mai plăti și de a cere bani pentru a părăsi apartamentul. În acest caz, potrivit lui Ojea, "nu au fost plătiți cu nimic, au plecat de bună voie".

Explicația pentru această decizie este că "am venit foarte des aici și i-am deranjat foarte mult până când au acceptat să predea cheile".

Românii i-au oferit o mașină de lux la schimb pentru apartament

 

Se pare că această familie a semnat un contract legal cu proprietara și a plătit câteva luni, până când au încetat în urmă cu cinci luni. "Au vrut să negocieze cu proprietara", spune Ojea, "și chiar i-au oferit un BMW de lux în schimbul păstrării apartamentului”.

Acest schimb ar fi fost posibil pentru ei, continuă el, deoarece una dintre afacerile în care sunt implicați este cumpărarea și vânzarea de vehicule second-hand, printre altele mai puțin protejate din punct de vedere juridic.

Deși orice caz poate fi inclus acum în sacul de ocupare abuzivă a unei locuințe, acesta nu a fost cu adevărat o ocupare abuzivă, deoarece a existat un contract anterior. Având în vedere dovezile că acesta a fost încălcat, proprietarul ar fi trebuit să se adreseze jurisdicției civile pentru a cere o datorie și evacuarea, conform presei străine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel