Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Muncitori români, ținta atacurilor xenofobe: „Plecați la voi în țară!” (VIDEO)
WhatsApp
Mai mulți muncitori români care lucrează la renovarea unui apartament pe Avenid de America, în Madrid, Spania, au fost ținta unor atacuri xenofobe.

Potrivit madridiario.es, evenimentul a avut loc ieri, atunci când vecinii din bloc au profitat de faptul că ușa apartamentului era deschisă, muncitorii cărând în acel moment materiale pe scări, și au intrat cu tigăi peste ei în casă. „Intrușii” loveau în tigăi și strigau la români „Plecați la voi în țară, polonezi scârboși!”. 

Iubita unuia dintre români a filmat scena și a susținut că aceștia sunt români, nu polonezi. 

„Ei fac asta de când am început să lucrăm. Au chemat poliția în fiecare zi și în fiecare zi ofițerii le spun că putem lucra”, a declarat unul dintre muncitorii români, conform sursei citate.

De asemenea, pe lângă insulte, vecinii i-au atacat și fizic pe muncitorii români și le-au smuls măștile de protecție de pe față.

 

 
 
 
Vezi această postare pe Instagram

Agresión xenófoba a unos trabajadores en la avenida America, MADRID. Este vecino ha entrado esta mañana en la vivienda aprovechando que los trabajadores tenían la puerta abierta, mientras suben y bajan material, a increparlos e insultarlos. Han entrado con sartenes al grito de: iros a vuestro país, polacos asquerosos. No puede quedar impune. MÁXIMA DIFUSIÓN ✊????

O postare distribuită de Mañaaaaaa ???? (@greecesalgado) peMai 18, 2020 la 9:47 PDT

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel