Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Muncitor român, ucis cu sânge rece. Doi conaționali, suspecți: „Părea că a fost ucis nu o dată, ci de 70 de ori"
WhatsApp
Un muncitor român, de 40 de ani, a murit, la începutul lunii ianuarie 2020, în orașul spaniol Frailes, după o ceartă aprigă, transformată într-o luptă în toată regula cu alți doi conaționali. 

Evenimentele s-au petrecut într-o casă de pe strada Carboneras din Frailes, unde obișnuiesc să locuiască muncitori sezonieri, sosiți în zonă pentru diverse munci agricole. Românul venise în Spania ca lucrător sezonier, pentru culesul măslinelor.

Experții medico-legali confirmă că Cristinel N., muncitorul sezonier ucis la Frailes, a murit din cauza unui șoc hipovolemic datorat violenței agresiunilor. "Părea că a fost ucis nu o dată, ci de 70 de ori".

Mai multe voci și întrebări încă fără răspuns în cazul lui Cristinel N., muncitorul sezonier român, de 41 de ani, ucis la Frailes, la 1 ianuarie 2020. Experții criminaliști au confirmat, astăzi, că acesta a murit ca urmare a unui șoc hipovolemic, un proces în care "totul cedează" și există o implicare generală a tuturor organelor. Iată ce au declarat experții în cea de-a doua zi a procesului de la Tribunalul Provincial din Jaén. Nouă persoane fac parte din juriul popular. Ieri, cei doi acuzați, Sebastien și Laurențiu, au pledat nevinovați și au indicat un al treilea. Acuzarea privată cere 25 de ani de închisoare, iar Parchetul 19 ani.

 

Spania. Muncitor român, ucis cu sânge rece

 

"Părea că a fost ucis nu o dată, ci de 70 de ori", își amintește cu groază un medic care a călătorit în acea zi de la Alcalá la Real la Frailes. Medicul a certificat că Cristinel era fără viață când el a ajuns. "Era evident că era mort. Erau vânătăi peste tot", a spus ea.

Experții criminaliști au subliniat că au existat leziuni "foarte liniare" și au evidențiat rana de la capul victimei, o breșă de 10 sau 12 centimetri, care a fost amintită și de ofițerii Guardia Civil care au depus mărturie.

Vezi și: Spania. Un român a venit la cules de măsline, dar a sfârșit ucis brutal de doi conaționali, în zorii Anului Nou

Decedatul avea fracturi la nivelul maxilarului, al nasului și un ochi practic scos, precum și o hemoragie la nivelul urechii. "Toate leziunile au fost provocate când persoana era în viață, toate au o relație de vitalitate", au reiterat ei, și le-au descris ca fiind "concordante", foarte apropiate în timp de moarte. Cadavrul avea fragmente de sticlă atașate de spatele și mâinile muncitorului sezonier.

Studiul medico-legal a stabilit că victima a consumat "o cantitate mare de alcool" în ziua decesului, deși experții criminaliști au precizat, la întrebarea juriului, că moartea nu a fost rezultatul alcoolului ingerat.

Doi conaționali, suspecți: „Părea că a fost ucis nu o dată, ci de 70 de ori"

 

Unul dintre numele din dosar se remarcă prin absența sa fizică în cele două zile de proces. Este vorba despre Emanuel, de asemenea cetățean român, care împărțea casa cu victima și fratele vitreg al lui Sebastien. Ieri, inculpații au dat o versiune a evenimentelor. Potrivit celui mai tânăr, victima i-a pus un cuțit la gât, astfel că, pentru a se apăra, l-a imobilizat și l-a lovit cu pumnul, cuțitul ajungând în cel de-al doilea.

Potrivit relatării presupușilor autori, aceștia au plecat apoi din casa lui Cristinel și a fost momentul în care, conform acestei versiuni, Emanuel i-a urmărit pentru a le spune că Cristinel era mort. Emanuel se află acum în România, unde lucrează ca crescător de vite, și nu există planuri ca el să apară în instanță.

Agenții Gărzii Civile au ratificat rapoartele și au fost de acord cu haosul care domnea în casa unde locuia Cistinel: Erau scaune metalice sparte. Primii doi ofițeri de pe strada Carboneraș au fost asistați de Ilarie, care a tradus versiunea inculpaților în limba română. Aceștia au precizat că bătaia a pornit când, se pare, Cristinel i-a trimis să cumpere ceva de pe stradă - bere sau tutun - și au făcut gesturi "cu pumnii" pentru a povesti bătaia către Garda Civilă, folosind un limbaj non-verbal. De acolo, ofițerii i-au arestat pe inculpați, care în acel moment erau "conștienți și calmi".

Sora lui Cristinel a izbucnit în lacrimi: „Era fericit aici, era ca a doua lui casă“

 

Proiecția sângelui victimei, întinderea pe care acesta a avut-o atât în casă, cât și pe stradă și pe hainele inculpatului (un detaliu încă neclar, în detrimentul rapoartelor care trebuie să sosească de la Madrid de la Departamentul de Criminalistică), a fost un alt punct discutat în cadrul ședinței.

Un ofițer și-a amintit că, atunci când a intrat în casă, trupul lui Cristinel era cu capul spre ușa bucătăriei și picioarele îndreptate spre perete, brațele erau pe jumătate strânse, tricoul era pe jumătate dat jos, pantalonii erau trași în jos..

Gabriela N, sora defunctului, a izbucnit în lacrimi în mai multe rânduri în timpul procesului, mai ales când au fost proiectate imagini legate de starea cadavrului. "Fratele meu era foarte fericit la Frailes, era ca a doua lui casă", a declarat ea pentru lacontradejaen.com.

Investigațiile efectuate de forțele de securitate au arătat că cei implicați au băut alături de Cristinel într-un bar din Frailes până în jurul orei șase seara. Apelul către 112 pentru a avertiza despre luptă este localizat aproximativ o oră mai târziu, în jurul orei 19:00.

Procesul va continua mâine, la ora 09:30, cu reproducerea versiunilor a trei martori care nu au fost localizați. Potrivit apărării, unul dintre ei și-a schimbat versiunea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel