Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Muncitor român exploatat, eliberat după apelul surorii sale din România: Ținut în condiții grele într-un depozit agricol, a suferit "agresiuni continue"
WhatsApp
Poliția națională din Spania a eliberat un bărbat din Cuéllar (Segovia), de naționalitate română, victimă a traficului de persoane și a exploatării prin muncă, care era ținut împotriva voinței sale, într-o încăpere de doi metri pe trei într-un depozit agricol, de către răpitorul său, care îl obliga să muncească și care a fost arestat.

Ancheta, potrivit unor surse din poliție într-un comunicat preluat de Europa Press, a început la 27 februarie anul trecut, în urma unei comunicări din partea unei surori a victimei care locuiește în România.

Aceasta a declarat că fratele ei a fost răpit în Spania, a suferit "agresiuni continue" și este exploatat de o altă persoană.

 

Muncitor român exploatat în Spania, eliberat după apelul surorii sale din România

 

În urma investigării faptelor semnalate, a fost localizat locul unde era reținut, o fermă ocupată din localitatea Cuéllar, aflată în proces de evacuare, potrivit El Mundo.

Având în vedere urgența deosebită a cazului și posibila gravitate a leziunilor suferite de persoana reținută, care puteau pune în pericol integritatea fizică a acesteia, aceasta a fost eliberată, iar autorul a fost arestat.

Persoana eliberată a fost găsită într-o cameră de doi metri pe trei metri, unde fusese reținută și nu mâncase de mai multe zile.

 

Răpit din România acum trei ani, ținut în condiții grele într-un depozit agricol

 

Acesta le-a povestit polițiștilor implicați că a fost capturat în țara sa în urmă cu trei ani și dus în orașul Cuéllar, unde a început exploatarea prin muncă și agresiunile frecvente din partea răpitorului său.

El a fost arestat și acuzat de o infracțiune de vătămare corporală, o alta de reținere ilegală și o infracțiune de trafic de persoane în scopul exploatării prin muncă.

După ce a dat o declarație la sediul poliției, a fost predat autorităților judiciare, iar procedurile au fost trimise la Judecătoria numărul 1 din Cuéllar.

Operațiunea polițienească a fost efectuată de Brigada Provincială de Străini și Frontiere din cadrul Comisariatului Provincial de Poliție din Segovia, cu colaborarea Biroului Atașatului de Interne al Ambasadei Spaniei în România și coordonarea UCRIF Centrală a Comisariatului General de Poliție pentru Străini și Frontiere.

-------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel