Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania, invadată de imigranți: Vin milioane și asteaptă la graniță. Situație alarmantă
WhatsApp
După presiunile Italiei care a refuzat constant nave de imigranți și planul Germaniei și Austriei care nu vor mai accepta cereri de azil decât făcute în afara Europei, imigranții caută o nouă țintă peste Mediterană: Spania, care ar putea fi invadată de milioane de migranți africani în următorii ani. 

Planurile Uniunii Europene de a închide rutele de migraţie din Europa ar putea crea noi presiuni asupra rutei din Africa spre Spania, a atras atenţia directorul agenţiei europene de protecţie a frontierelor Frontex, Fabrice Leggeri, într-un interviu pentru presa germană, potrivit dpa. 

Într-un interviu pentru ediţia de duminică a cotidianului german Die Welt, dar care a fost făcut public sâmbătă, Leggeri a spus: "Dacă mă întrebaţi care este cea mai mare îngrijorare a mea în acest moment, aş spune Spania". 

Miniştrii de interne din Germania, Austria şi Italia urmează să se întâlnească săptămâna viitoare la Innsbruck pentru a discuta "măsurile de închidere a rutei Mediteraneene", potrivit cancelarului austriac Sebastian Kurz. 

Guvernul italian a propus de asemenea crearea de centre de recepţie în ţări africane de tranzit. 

Leggeri şi-a exprimat sprijinul pentru aceste centre, adăugând că migranţii nu vor mai putea fi convinşi că vor ajunge în Europa după ce vor fi salvaţi. 

Acum sunt doar câteva mii. Ar putea fi milioane 

În iunie, se estimează că aproximativ 6.000 de migranţi ilegali au traversat ruta Mediteranei de Vest din Africa spre Spania. 

"Dacă numărul va continua să crească, această rută va deveni cea mai importantă", a spus Leggeri. 

Între timp, tot sâmbătă, şeful diplomaţiei italiene Enzo Moavero a făcut o vizită surpriză în Libia, a anunţat Ministerul de Externe pe Twitter. 

Moavero s-a întâlnit cu membri ai guvernului libian pentru a discuta despre sprijinul Italiei pentru 'instituţiile libiene legitime', pentru a promova dialogul politic şi reconcilierea naţională sub auspiciile ONU şi pentru a continua 'parteneriatul strategic' privind migraţia, economia şi securitatea, a adăugat ministerul. 

Este a doua vizită în Libia a unui reprezentant al noului guvern populist din Italia, după cea de la 25 iunie a vicepremierului şi ministrului de interne Matteo Salvini

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel