Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania, pe un butoi de PULBERE: Guvernul ia în calcul decretarea carantinei de noapte. "Vin săptămâni foarte grele"
WhatsApp
Guvernul spaniol ia în calcul decretarea carantinei de noapte în toată țara, pe modelul altor state europene. Singura posibilitate pentru a limita circulația este declararea stării de alertă. 

Spania stă pe un butoi de pulbere, după ce Guvernul Sanchez a anunțat că studiază posibilitatea de a decreta carantină de noapte pentru toată țara. Potrivit publicației El Pais, autorităţile consideră că, din punct de vedere juridic, nu există altă opțiune de a limita dreptul de a părăsi locuinţa în afară de a declara starea de alertă.

Ministrul Sănătății Salvador Illa a declarat, recent, că şi alte țări europene au pus în practică acest tip de măsură. Cu toate acestea, discuția rămâne deschisă în Spania, Guvernul având nevoie de un acord cu toate comunitățile.

"Vin săptămâni foarte grele"

 

Ministrul Sănătăţii a solicitat încă o dată sprijin politic din partea autorităților locale, precizând că "vin săptămâni foarte grele".

"Carantina pe timp de noapte se aplică deja în alte state europene cu incidenţe similare ale infecţiilor și în alte cazuri chiar mai mici. Această măsură necesită declararea stării de alertă și vom analiza această variantă" a spus ministrul.

Franța (între 21.00 și 07.00) și Belgia (între 00.00 și 05.00) sunt exemple de țări care au limitat circulația cetățenilor pe timp de noapte, în timp ce Italia lăsat această decizie la latitudinea regiunilor. În Lombardia s-a decretat carantina de noapte pentru întreg teritoriul.

spania carantina de noapte

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel