Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Fraudă de 100.000 de euro comisă de patronul român al unei firme de transport: Escrocheria a luat „amploare” - FOTO
WhatsApp
Șase persoane au fost arestate într-o operațiune comună desfășurată de către forțele de jandarmi din Landes și Pau din Franța și de către Guardia Civil din Spania. Aceste persoane sunt suspectate că au folosit carduri contrafăcute pentru a plăti taxele de pe autostrăzi. La conducere s-ar afla un român, patronul unei companii de transport din Spania.
Spania. Fraudă de 100.000 de euro comisă de patronul român al unei firme de transport: Escrocheria a luat „amploare” - FOTO

Modul de operare al grupării infracționale implica utilizarea unor carduri falsificate, care, la contactul cu cititorul, determinau ridicarea barierei de taxare. Cu toate acestea, cardurile, care erau re-codate pentru a nu fi asociate cu niciun cont bancar, nu ofereau nicio formă de plată, iar costurile pentru utilizarea autostrăzilor cădeau în sarcina grupării. Prejudiciul cauzat se estimează la aproximativ 100.000 de euro, afectând trei companii de autostrăzi.

Autoritățile au emis un comunicat de presă în care au declarat că „amploarea fenomenului a determinat deschiderea unei anchete la tribunalul Dax și formarea unei echipe de anchetă compusă din militari din plutonul motorizat Saint-Geours-de-Maremne și secția de cercetare Pau”. Suspecții au fost activi în special în zona Landes, mai precis la punctul de taxare din Castets, situat pe autostrada A63.

3. -imagine fara descriere- (spania--frauda-de-100-000-de-euro-comisa-de-patronul-roman-al-unei-firme-de-transport-escrocheria-a-luat-amploare-3.jpg)

SURSA FOTO: captură sudouest.fr

Investigațiile derulate în colaborare cu Guardia Civil și agenția Europole au dus la identificarea modului de operare al grupării. „Directorul unei companii de transport de marfă și colaboratorii săi achiziționau carduri de plată falsificate, pe care le puneau la dispoziția șoferilor”, se menționează în comunicatul emis.

Hoți români de case, arestați în Zaragoza. Bărbații făceau parte dintr-o grupare infracțională cu tentacule în toată Europa

 

230 de carduri falsificate


În noaptea de luni 29 mai spre marți 30 mai 2023, șase persoane au fost arestate. Doi șoferi au fost arestați în Franța, unul pe zona de deservire a autostrăzii Labenne, celălalt în timp ce trecea granița la Biriatou (Franța).

Patru arestări au avut loc și în Spania după ce au fost percheziționate șapte locații: „Au fost ridicate 10.000 de euro, 230 de carduri de plată falsificate și echipamente de codare. Au fost emise trei mandate europene de arestare”.

2. -imagine fara descriere- (spania--frauda-de-100-000-de-euro-comisa-de-patronul-roman-al-unei-firme-de-transport-escrocheria-a-luat-amploare-2.jpg)

SURSA FOTO: captură sudouest.fr

Cercetarea judecătorească, deschisă pentru înşelăciune în bandă organizată, continuă pentru a se stabili „rolul exact al tuturor protagoniştilor”, conchid jandarmii.

Muncitori străini, exploatați de români pe câmpurile din Almeria: Poliția Română și Garda Civilă spaniolă, acțiune comună

-------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel