Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania: Doi turişti au murit în accidente separate, la interval de câteva ore, pe insula Mallorca
WhatsApp
Doi turişti aflaţi în Mallorca au murit în accidente separate la câteva ore unul de celălalt, au anunţat vineri oficiali, provocând o undă de şoc pe insula spaniolă, relatează dpa.

Victimele sunt un britanic în vârstă de 34 de ani şi un olandez în vârstă de 31 de ani, conform informaţiilor apărute în presa locală care citează surse din cadrul poliţiei.

Ambele accidente au fost cauzate de neglijenţa gravă, potrivit ziarului Diario de Mallorca.

Martorii au filmat accidentele, iar filmările au apărut online.

Primul accident s-a produs joi dimineaţă în staţiunea Magaluf. O înregistrare video arată un bărbat escaladând un balcon aflat la etajul şapte al unui hotel înainte de a cădea. Poliţia a afirmat că probabil bărbatul era sub influenţa alcoolului sau a drogurilor. Două femei aflate în camera britanicului înainte ca acesta să cadă au declarat poliţiei că bărbatul se comporta ciudat înainte de accident.

Câteva ore mai târziu, un olandez a sărit în mare de pe o stâncă înaltă de 25 de metri pe Insula Malgrats, în largul Santa Ponça, şi s-a lovit de stâncă. Săritura lui a fost filmată de partenera sa aflată pe o barcă din apropiere, iar fiul cuplului se afla şi el la bord, potrivit presei locale.

Scafandrii au reuşit să-i localizeze cadavrul după mai mult timp. Ei au spus că bărbatul nu a murit din cauza loviturii şi că probabil şi-a pierdut cunoştinţa şi s-a înecat.

Un număr tot mai mare de turişti, cel mai adesea bărbaţi, au murit în Mallorca după ce au participat la activităţi riscante, precum săritura de la balcoane în piscine sau căţărarea de la un balcon exterior la altul.

Campaniile de prevenire şi ameninţarea cu amenzi au avut puţin efect, conform ziarului în limba germană Mallorca Zeitung.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel