Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Doi români, membri ai unei bande, au fost arestați pentru jaf
WhatsApp
Doi bărbați au fost arestați de poliție după ce au furat mai multe utilaje agricole în municipalitatea Sarria, Spania. Deținuții fac parte dintr-o bandă care ar fi acționat în diferite părți ale Spaniei. 
Spania. Șase luni de închisoare pentru un agent care s-a plâns de "mirosul urât" al unui superior

Garda Civilă a arestat doi membri ai unei bande specializate în jafuri care ar fi acționat în toată Spania, inclusiv într-o unitate de mașini agricole din Sarria. Pentru aceste ultime fapte, tribunalul din această localitate a dispus miercuri, 9 martie, intrarea în închisoare a celor doi bărbați, de naționalitate română și rezidenți în comunitatea din Madrid.

Ei sunt cercetați pentru o infracțiune de furt și au apărut în această instanță doar în legătură cu faptele petrecute la Sarria, a indicat Tribunalul Superior de Justiție din Galicia (TSXG).

Arestările au avut loc în cadrul operațiunii Motoagro, care este încă deschisă. Potrivit Comandamentului Gărzii Civile din Lugo, unul dintre inculpați este expert în arte marțiale și are experiență în tactici militare, după cum a recunoscut în fața ofițerilor care l-au arestat.

Cei doi bărbați au fost arestați pentru comiterea mai multor infracțiuni de furt în provincia Lugo, a precizat Benemérita. Una dintre ele a avut loc în primele ore ale zilei de 16 noiembrie la unitatea Agrolugo de Sarria, de unde au fost sustrase mai multe drujbe și alte utilaje în valoare aproximativă de 7.000 de euro. În plus, infractorii au provocat pagube importante la ușile de acces.

 

Românii au furat utilaje din Sarria în valoare de aproximativ 7.000 de euro

 

După comiterea jafului, a fost demarată o anchetă, descoperindu-se că este vorba de doi bărbați care s-au deplasat la Sarria cu o mașină neagră cu numere de înmatriculare acoperite și au coborât din vehicul acoperiți cu cagule, mănuși și haine sport. Pentru a avea acces în interiorul localului, au spart geamul de siguranță al ușii lovind-o cu un ciocan mare, "deschizând-o cu ușurință, datorită marii lor expertize în astfel de situații", a precizat Garda Civilă. În doar două minute au încărcat mașina cu utilajele furate și au părăsit în grabă localul.

Agenții au aflat că cei doi bărbați locuiau în comunitatea din Madrid și călătoreau în toată Spania pentru a comite presupuse jafuri similare. La câteva zile după ce a avut loc spargerea din Sarria, ei au fost identificați în apropiere de Astorga, călătorind în același vehicul și având asupra lor obiectul pe care l-ar fi folosit pentru a sparge ușa de la Agrolugo. Câteva luni mai târziu, au fost identificați și în Arganda del Rey (Madrid), deși cu această ocazie se aflau într-o altă mașină.

Investigațiile au permis localizarea celor doi bărbați în timpul uneia dintre călătoriile lor în Galicia, probabil pentru a comite noi jafuri. În primele ore ale zilei de miercuri, Garda Civilă a instalat un dispozitiv de supraveghere în zonă. Agenții i-au interceptat pe cei doi bărbați în momentul în care se îndreptau spre noua locație "pregătiți să comită noi jafuri", deoarece aveau asupra lor mai multe unelte, patru cagule, două perechi de mănuși, șepci și haine călduroase, "tot ce este necesar pentru a da o nouă lovitură". Prin urmare, poliția i-a prins și i-a arestat pe cei doi români.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel